Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχουν ήδη ξεκινήσει, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής να μετέχουν μαζί με στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης και της Αστυνομίας στα μεικτά κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους στην αγορά για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας και στην Ανατολική Αττική.

Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ελέγχουν καταστήματα και επιχειρήσεις διανομής και πώλησης τροφίμων για την διασφάλιση της υγιεινής των προϊόντων. Παράλληλα περίπου τις 300 έφτασαν οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας μέχρι τις 22 Μαρτίου, στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Από αυτές το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε γάντια.

Το τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορωνοϊό 1110 λειτουργεί όλο το 24ωρο και εντελώς δωρεάν οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορωνοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ