Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2021.

Στο πλαίσιο αυτό:
  • Εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαισίο Δράσης του Δήμου Ωρωπού έτους 2021.
  • Εγκρίθηκε η κατάρτιση τεχνικού προγράμματος εκτελεστέων έργων έτους 2021.
  • Εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή των συντελεστών των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού έτους 2021.
  • Δεν προβλέπονται αυξήσεις αντιθέτως επικαιροποιήθηκαν οι μειώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομαδες και οικονομικά ευάλωτους με οικονομικά και άλλα κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, άνεργοι κλπ), ενώ προβλέπονται μειώσεις και ελαφρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις λόγω covid-19 με την προϋπόθεση πως θα γίνουν σχετικές αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερομένους.
Στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έκανε ανάλυση των επιχειρήσεων και των δράσεων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες μελών του Δ.Σ. και επίσης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά όλους τους αιρετούς, τους εργαζομένους στο Δήμο και ειδικά την Πολιτική Προστασία, τους εθελοντές και όλους τους πολίτες για τη συνολική αντιμετώπιση της δυσκολότερης κατάστασης των τελευταίων 20 ετών. Ειδική αναφορά έκανε στη βοήθεια που είχε ο Δήμος Ωρωπού από την Περιφέρεια Αττικής, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ., τον Στρατό, τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., την Ε.Υ.Δ.Α.Π. και τον Δήμο Φυλής.
Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον ορισμό ειδικής συνεδρίασης εντός του μηνός Μαρτίου για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που προέκυψαν αλλά και να παρουσιαστεί το πλάνο δράσης της Δημοτικής Αρχής για τη θωράκιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενόψει και της θερινής περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ