Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεδριάζει εν όψει της “Ελπίδας” το Σ.Τ.Ο. Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συγκαλεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού με θέμα την αντιμετώπιση του βαρομετρικού χαμηλού “Ελπίδα” που αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα και ειδικότερα την Ανατολική Στερεά όπου βρίσκονται τα γεωγραφικά όρια του δήμου.

Η συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 στις 14:30 με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του covid-19.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ωρωπού και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας από το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη των μελών της Δημοτικής Αρχής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στις υπηρεσίες του Δήμου για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων του βαρομετρικού χαμηλού “Ελπίδα”.

Μεταξύ άλλων έγινε καταγραφή των μηχανημάτων τόσο στις υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού όσο και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και δρομολογήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες και προετοιμασίες τόσο για την ετοιμότητα των μηχανημάτων και του προσωπικού όσο και για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού που θα είναι στη διάθεση των πολιτών καθ΄όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας και όσο αυτή διαρκέσει. Επίσης συζητήθηκε το πλάνο διαχείρισης και επιχείρησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Όλες οι αποφάσεις της έκτακτης σύσκεψης θα τεθούν υπ΄όψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 21/1 θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις προς τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού.

Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Ωρωπού θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας “Ελπίδα” ωστόσο κάνει και έκκληση προς του πολίτες να συνεργάζονται και να προετοιμάζονται για κακοκαιρία διαρκείας. Καλούνται να προετοιμάσουν τις υποδομές και τα αυτοκίνητα τους έχοντας στη διάθεση τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ανεξάρτητα από το ύψος του χιονιού είναι δεδομένη η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς σε σύγκριση με τα δεδομένα της Πέμπτης 20/1. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ωρωπού, ακόμα και στις παραθαλάσσιες, για 4-5 ημέρες σημειωθεί ολικός παγετός προκαλώντας προβλήματα στους δρόμους και στις υποδομές των κατοικιών (ύδρευση, ηλιακοί θερμοσίφωνες κλπ).

Ο Δήμος Ωρωπού μέσω των λογαριασμών του στα social media (facebook, instagram, twitter, You Tube), στο http://www.oropos.gov.gr, με τακτικές και έκτακτες ανακοινώσεις αλλά και το σύστημα Αμεσης Ενημέρωσης G.I.Polis (κατεβάστε τη σχετική εφαρμογή στο κινητό σας για το Δήμο Ωρωπού) θα ενημερώνει υπεύθυνα και άμεσα τους πολίτες εντός και εκτός των ορίων του Δήμου για την εξέλιξη των επιχειρήσεων και των καιρικών φαινομένων. Επίσης θα υπάρχουν άμεσα δημοσιοποιήσεις των ανακοινώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 21/1/2022 θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τηλέφωνα επικοινωνίας εκτάκτου ανάγκης που θα λειτουργούν καθ΄όλο το 24ωρο για τους πολίτες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Επίσης θα ανακοινωθούν τα σημεία που οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν αλάτι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ