Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μια συγκινητική ιστορία στον Ωρωπό: Επέστρεψε στο σπίτι του ο Άργος

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ενδιαφέρον φιλόζωων κατοίκων της Σφενδάλης Μαλακάσας, η άμεση κινητοποίηση της Επιτροπής Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού και η σωστή περίθαλψη των έμπειρων κτηνιάτρων στο Κτηνιατρείο «Κυανούς Σταυρός» Δήμου Ωρωπού έσωσαν τη ζωή ενός πανέμορφου σκύλου που αναζητούσαν οι ιδιοκτήτες του από τις 24 Ιανουαρίου 2023.

Ήταν η ημέρα που ο «Άργος», ένα μεγαλόσωμο ήρεμο σκυλί 65 κιλών (διασταύρωση κάνε κόρσο με πίτμπουλ), έφυγε από την αυλή του σπιτιού της οικογένειας Μαρή στην Κάτω Κηφισιά.
Παρά την άμεση κινητοποίηση των ιδιοκτητών δεν βρέθηκε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ξέσπασε η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» και το χιόνι που έπεσε σε όλη τη βορειοανατολική Αττική έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και μετά από μεγάλη περιπλάνηση ο Άργος εξαντλημένος και έχοντας χάσει 33 κιλά από το αρχικό βάρος του βρήκε καταφύγιο σε σπιτάκι σκύλου σε σπίτι οικογένειας στη Σφενδάλη Μαλακάσας, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.
Η οικογένεια του κυρίου Αντώνη μαζί με γείτονες στη Σφενδάλη φρόντισαν και τάισαν τον Άργο αλλά ήταν σκελετωμένος και αδύναμος και έτσι ειδοποίησαν την Επιτροπή Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο. Δόθηκαν στο εξαντλημένο ζώο οι σωστές πρώτες βοήθειες και την Τρίτη 21/2/23, 29 ημέρες μετά την εξαφάνιση του, με πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Αδεσπότων Δήμου Ωρωπού Ζωής Παπατάσου κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες του για να τον παραλάβουν.
Οι στιγμές της επανένωσης ήταν συγκινητικές. Ο Άργος παρά την εξάντληση χώθηκε στην αγκαλιά των του Ανδρέα και της Αικατερίνης Μαρή. Η κόρη τους Στέλλα Μαρή ηθοποιός και σκηνοθέτης συγκινημένη ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού, που τον περιέθαλψαν με ειδική θεραπεία αποκατάστασης καθώς επίσης τους κατοίκους της Σφενδάλης που κινητοποιήθηκαν άμεσα. «Τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας για ότι έκαναν για αυτή την ψυχούλα. Ευχαριστώ επίσης τους αστυνομικούς αλλά και όλους που μας συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στην αναζήτηση του Άργους», είπε η Στέλλα Μαρή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ