Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ωρωπού: Συσπείρωση κατοίκων και δημοτικής αρχής για την παραμονή της Εθνικής Τράπεζας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά προς τις διοικήσεις των Τραπεζών έστειλαν οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/6/2022 έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Μητέρας στη Σκάλα Ωρωπού, με κυρίαρχο αίτημα την οριστική αναστολή των σχεδίων αποχώρησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πολίτες, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, των συλλόγων και του Κλήρου ένωσαν τις φωνές τους με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη ο οποίος στην τοποθέτηση του ενημέρωσε τους πολίτες για τις ενέργειες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, για τις συναντήσεις που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τις διαβεβαιώσεις που πήρε πως το κατάστημα Εθνικής Τράπεζας δεν θα κλείσει στις 17 Ιουνίου 2022 ωστόσο για το θέμα θα αποφασίσει οριστικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης συνομίλησε με δημότες και τόνισε για το θέμα: “Καλούμε τις διοικήσεις των Τραπεζών και ειδικά της Εθνικής Τράπεζας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να συζητάμε το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας που για χρόνια στηρίχτηκε από όλους. Ενημερώσαμε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τους Βουλευτές Αττικής, τα αρμόδια Υπουργεία και τους καλούμε να δουν το πρόβλημα στη βάση του. Είναι ανεπίτρεπτο να κοιτάνε μόνο νούμερα που και αυτά τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και στην δυναμική του Δήμου μας. Τους προειδοποιήσαμε πως εάν κλείσει η Εθνική Τράπεζα ο Δήμος και οι δημότες θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους και θα συνεργαστούν με την Τράπεζα που θα μείνει στον τόπο μας”.

 

 

Ο Πάτερ Αντώνιος μεταφέροντας μήνυμα του Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού είπε: “Δεν υπάρχουν χρώματα και σχήματα. Υπάρχει το καλό του τόπου και θα είμαστε όλοι “ένα” προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός από τον Δήμο Ωρωπού και ο Κλήρος θα εξετάσει το ζήτημα να αποσύρει τις καταθέσεις του από την Εθνική Τράπεζα εάν αποχωρήσει το υποκατάστημα”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού Θεόδωρος Γιουρούκος είπε: “Η περιοχή μας συγκεντρώνει μεγάλες επενδύσεις και μετά από μία δύσκολη περίοδο προσπαθεί να αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση. Ολες οι Τράπεζες και όλες οι υπηρεσίες που διευκολύνουν τον εμπορικό κόσμο του Ωρωπού και είναι σημαντικό πως σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και έχουμε μαζί μας το Δήμο Ωρωπού”.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος είπε: “Το μήνυμα σήμερα είναι ξεκάθαρο. Χωρίς χρονικούς περιορισμούς και ορίζοντες τα υποκαταστήματα των τραπεζών πρέπει να μείνουν στον τόπο μας. Ο Ωρωπός πρέπει να προχωρήσει μπροστά”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ