Χαλάνδρι: Απορριματοφόρο έπιασε φωτιά την ώρα της αποκομιδής [Εικόνες]

0

Φωτιά ξέσπασε σε απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια του δρομολογίου αποκομιδής του μπλε κάδου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 6:00 π.μ., στο ύψος της οδού Ιθώμης όπου το πλήρωμα του απορριμματοφόρου είδε καπνό από την σκάφη του οχήματος συνοδευόμενο από οσμή καιόμενου υλικού.

Ο φορητός πυροσβεστήρας του οχήματος δεν μπορούσε να κατευνάσει την εστία και ο οδηγός εν κινήσει ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την διεύθυνση Καθαριότητας. Βάζοντας τα δύο άτομα του πληρώματος στην καμπίνα οδήγησε το όχημα στο πλάτωμα της οδού Σαρανταπόρου, λίγο πριν από τον Παιδικό Σταθμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου άδειασε το φορτίο προκειμένου να επιτευχθεί σωστότερη κατάσβεση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οχή 3 πυροσβεστικάματα, ενώ φορτίο που κατασβήστηκε μεταφέρθηκε με μηχανήματα της διεύθυνσης Καθαριότητας στον ΧΥΤΑ Φυλής. Στη συνέχεια, το απορριμματοφόρο μετά την έλευση του ανακριτικού της Πυροσβεστικής ρυμουλκήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Χαλανδρίου προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση του.

Σε ανάφλεξη υλικών σε κάδο ανακύκλωσης αποδίδεται η φωτιά

Όλα δείχνουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανάφλεξη υλικών που υπήρχαν μέσα στους κάδους που άδειασε το όχημα στο δρομολόγιό του.

Σημειώνεται ότι η ανάφλεξη μεταφερόμενου απορρίμματος ενός του απορριμματοφόρου, σε συνθήκες πίεσης με πλαστικά και χαρτιά θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση προκλήθηκε μόνο η φωτιά.

Σύμφωνα με το Δήμο, το τελευταίο διάστημα έχουν καταστραφεί 2 κάδοι στην περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου από φωτιά που έχει προκληθεί από αναμμένα κάρβουνα και στάχτες που έχουν πεταχτεί μέσα σε αυτούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.