Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Το 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω …της κυκλικής οικονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια δράση εξαιρετικού συμβολισμού εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι μαθητές/τριες του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Οι μαθητές/τριες του Τομέα Διοίκησης & οικονομίας (Β΄τάξη) δημιούργησαν και παρέδωσαν 200 λαμπάδες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου για τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον -που κάνει την προσφορά τους να ξεχωρίζει μεταξύ των εκατοντάδων που έγιναν και φέτος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου- είναι ότι τις πρώτες ύλες για την κατασκευή των λαμπάδων, τα παιδιά τις αγόρασαν με τα έσοδα της εικονικής τους επιχείρησης «Jar Upgrade», που κάνει πράξη το upcycling.

Στόχος η δημιουργική επαναχρησιμοποίηση προϊόντων

Οι μαθητές/τριες δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση στα πλαίσια του προγράμματος Junion Achievement, με στόχο, όπως περιγράφουν, τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση, αλλά και την επεξεργασία χρησιμοποιημένων προϊόντων όπως είναι τα γυάλινα βάζα, για τη δημιουργία νέων, υψηλότερης ποιότητας προϊόντων, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της έξυπνης χρήσης των πόρων. Στόχος της επιχείρησης είναι η μείωση της κατανάλωσης νέων πρώτων υλών για τη δημιουργία διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.

Οι μαθητές/τριες- μέτοχοι της «Jar Upgrade», συγκέντρωσαν άδεια γυάλινα βάζα τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση ή απορρίμματα και δημιούργησαν διακοσμητικά κεριά σόγιας, εφάρμοσαν την τεχνική decoupage με τη χρήση χαρτοπετσέτας και παλιών περιοδικών και τέλος ζωγράφισαν.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία είχαν την αμέριστη στήριξη και συνδρομή των υπεύθυνων καθηγητριών: Μακροπούλου Ε., Μιάμη Μ., Κωστίκογλου Α., Καρούση Αικ.

Δράσεις για την κυκλική οικονομία

Προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζει δύο πολύ σημαντικές δράσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και την αποτροπή απωλειών τροφίμων και η δεύτερη με την επανάχρηση του νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου για αρδευτικές χρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ