Ο Δήμος Χαλανδρίου στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις – Συνεργασία με τα επαγγελματικά σωματεία

0

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που επλήγησαν λόγω της πανδημίας διατύπωσαν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, της ΠΟΕΣΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο, την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελματιών (ΠΟΕΣΕ) κ. Γιώργος Κουράσης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου κ. Χρήστος Ευαγγέλου.

Ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Μάνδρος επανέλαβε την πρόθεση της διοίκησης του Επιμελητηρίου να είναι αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Δήμου για τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου διένειμε νωρίτερα υγειονομικό υλικό σε επαγγελματίες του Χαλανδρίου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου από την πλευρά του εξήρε την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, δήλωσε την πρόθεση του Δήμου να στηρίξει την τοπική αγορά και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και των επαγγελματικών σωματείων γενικότερα.

Ειδικότερα, ο κ. Ρούσσος έκανε μνεία σε όλες τις πρόνοιες που έχει λάβει ο Δήμος από την έναρξη της πανδημίας για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, πρόνοιες οι οποίες περιλαμβάνουν απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών αλλά και ημιπεζοδρομήσεις για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών στο εμπορικό κέντρο.

Τι περιλαμβάνει το ΣΒΑΚ του Δήμου

Περιέγραψε επίσης τη συνολική στρατηγική που προωθεί η δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο και του ΣΒΑΚ, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Δήμος στοχεύει κατά κύριο λόγο στην αύξηση της προσβασμιμότητας των πεζών στο κέντρο του Χαλανδρίου μέσω ποδηλατοδρόμων, πεζοδρομήσεων, αλλά και με την αύξηση των θέσεων στάθμευσης, καθώς έχει προβλεφθεί η δημιουργία τριών υπόγειων πάρκινγκ στο νέο δημαρχείο.

Τόνισε ωστόσο ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του Δήμου θα έχουν αποτελέσματα
εφόσον συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις: «Η στρατηγική μας για την αύξηση της προσβασιμότητας των πεζών στο κέντρο της πόλης είναι κομβικής σημασίας. Θα επηρεαστεί καθοριστικά από το αν γίνει δεκτό το αίτημά μας για σύνδεση των σταθμών του μετρό με το κέντρο της πόλης, εάν αλλάξουν οι πολίτες την πρακτικής τους σε σχέση με τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης και εάν οι επαγγελματίες λειτουργούν συνεργατικά στη λογική του συλλογικού συμφέροντος», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου και κατέληξε: «Το εμπορικό κέντρο της πόλης αποτελεί ζωτικό πλεονέκτημα για το Χαλάνδρι. Αυτό το πλεονέκτημα δεν πρέπει να χαθεί. Και ο αγώνας για να το πετύχουμε αυτό θα είναι πολυμέτωπος, γιατί η τοπική αγορά εκτός από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 πλήττεται επίσης από τα πολυκαταστήματα τύπου malls και θα πληγεί ακόμα περισσότερο αν τελικά προχωρήσει η μετεγκατάσταση του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.