Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές σε μια συνάντηση πολιτισμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 19 Απριλίου 2019 ημέρα Παρασκευή διοργανώθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου με μεγάλη επιτυχία γιορτή συναδέλφωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και το Μπαγκλαντές με θέμα «Οι μαθητές παρουσιάζουν πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών». 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Jashim Uddin, ο πρώτος γραμματέας της Πρεσβείας Sujan Debnath  και ο Διευθυντής του σχολείου του Μπαγκλαντές στην Αθήνα Doel Academy καθώς και ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θύμιος Κουράσης.  Επίσης καλεσμένοι ήταν εκπαιδευτικοί και μαθητές και των δύο χωρών όπου τους υποδέχτηκαν με σημαίες στα χέρια τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου. Σε μια συμβολική πράξη φιλίας και ένωσης των δύο λαών ο Δήμαρχος Χαλανδρίου και ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές φύτεψαν λουλούδια και δεντράκια στον κήπο του σχολείου.

Ομιλίες απεύθυναν ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Δημήτριος Σταυριανός που χαιρέτησε τους καλεσμένους και έδωσε τον λόγο στο Δήμαρχο ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων σήμερα, που η άνοδος του φασισμού απειλεί σοβαρά τους λαούς. Μετά μίλησε ο Πρέσβης Jashim Uddin όπου δήλωσε πως : «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η νέα γενιά δύο διαφορετικών χωρών μπορεί να μάθει για την χώρα, την ιστορία, την κληρονομιά, τον τουρισμό και να αναδείξει τις πολιτιστικές ανταλλαγές». Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλανδρίου για τη θερμή φιλοξενία και χαρακτήρισε τους μαθητές σαν τους μελλοντικούς πρεσβευτές της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και παρουσίαση από τους μαθητές του Μπαγκλαντές με θέμα ««Μπαγκλαντές: μια χώρα Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρόγραμμα για τους νέους φίλους στην Ελλάδα» υπό τον συντονισμό του γραμματέα της Πρεσβείας Sujan Debnath.

Στη συνέχεια παιδιά με παραδοσιακές στολές παρουσίασαν ελληνικούς χορούς και αντίστοιχα τα παιδιά του Μπαγκλαντές χορούς της χώρας τους. Τέλος , με έναν μικρό μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις από το Μπαγκλαντές έκλεισε αυτή την συνάντηση-γιορτή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ