Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων

0

Την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων ζητά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της ταλαιπωρίας που όπως αναφέρεται επιφέρει η μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου στον Χολαργό.

«Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μπορεί, πράγματι, να είναι το “μέλλον” σε ότι αφορά τη διαχείριση πάρα πολλών θεμάτων, δεν μπορεί όμως να υποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία του δημότη και κυρίως δε μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από οποιονδήποτε πολίτη δεν έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να έρχεται σε επαφή με το δημόσιο», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην τοποθέτησή του για το θέμα, το οποίο συζητήθηκε μετά από πρόταση της παράταξης «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης».

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζητά την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών της Α.Α.Δ.Ε. και συνάντηση με τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γ. Πιτσιλή προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. Την απόφαση στήριξε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου.

Σημειώνεται πως με ψήφισμά του από τις 2 Ιουλίου του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απέρριψε τη μεταφορά των υπηρεσιών της εφορίας στο Χολαργό και ζήτησε αναστολή εφαρμογής της απόφασης έως ότου βρεθεί μια λύση που θα είναι δίκαιη για τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης του Χαλανδρίου, που ωστόσο δεν εισακούστηκε από την Α.Α.Δ.Ε.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια μαζί με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Χαλανδρίου και Βριλησσίων και εργαζόμενους στο Δήμο Χαλανδρίου συμμετείχαν και στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή 3 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να «αφουγκραστεί» η Α.Α.Δ.Ε. το αίτημα για αναστολή της συγχώνευσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.