Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης Δήμου Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Σημειώνεται ότι καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή χωρίς την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της προθεσμίας, οι αιτήσεις θεωρούνται «εκπρόθεσμες».

Αιτήσεις για τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων γίνονται δεκτές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο κ. Χατζηελευθερίου Νίκο στο  τηλ.6945242644.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff  που έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα, παραμένουν ενεργές μέχρι το Φεβρουάριο. Σε περίπτωση αποχώρησης ενός παιδιού, η θέση του καλύπτεται από την επόμενη αίτηση, με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τον αριθ. Πρωτ. κατάθεσής της.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και απευθύνονται σε κατοίκους ή δημότες του Δήμου Χαλανδρίου, πλην της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, για την οποία δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Οι νέες θέσεις, που θα καλυφθούν τη σχολική χρονιά 2021-2022, απευθύνονται  αποκλειστικά σε παιδιά έως 15 ετών και συγκεκριμένα:

 Κιθάρα (από Β’ Δημοτικού), με φυσική παρουσία – 5 θέσεις

► Πιάνο (από Β’ Δημοτικού), με φυσική παρουσία- 30 θέσεις

► Φλογέρα, φλάουτο (φλογέρα από Β’ Δημοτικού, φλάουτο από Ε’          Δημοτικού), με φυσική παρουσία  – 10 θέσεις

► Μουσικοκινητική Carl Orff (τμήμα νηπίων), διαδικτυακά – 12 θέσεις

► Μουσικοκινητική Carl Orff, (τμήμα Α΄ Δημοτικού), διαδικτυακά – 7 θέσεις

► Μουσικοκινητική Carl Orff, διαδικτυακά (τμήμα Β΄ Δημοτικού) – 4 θέσεις

► Μουσικοκινητική Carl Orff, (τμήμα Γ΄ Δημοτικού), διαδικτυακά – 7 θέσεις

► Θεωρία της μουσικής, διαδικτυακά – 20 θέσεις

► Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, απευθύνεται σε παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου, που παίζουν οποιοδήποτε όργανο ορχήστρας, πνευστό, έγχορδο, κλασικά κρουστά, με μόνη προϋπόθεση την άνεση στη μουσική ανάγνωση, με φυσική παρουσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγγραφές

α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για δημότες) ή

β) Λογ/σμός ΔΕΚΟ / Κινητής τηλεφωνίας (για κατοίκους)

Δείτε την αίτηση ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω για τη διαδικασία των εγγραφών:

  1. Καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή χωρίς την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.
  2. Με την κατάθεση της αίτησης θα θεωρηθεί ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τις οδηγίες εσωτερικής λειτουργίας του Εργαστηρίου Μουσικής Εκπαίδευσης.
  3. Μπορείτε να διαβάσετε τον κανονισμό λειτουργίας ΕΔΩ
  4. Οι παλαιοί μας μαθητές που θέλουν να αλλάξουν αντικείμενο, ή να παρακολουθήσουν και άλλο, καινούριο όμως αντικείμενο, συμπληρώνουν αίτηση «νέου μαθητή» για το αντικείμενο αυτό, όμως δεν χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, αρκεί η δήλωση του νόμου 105.
  5. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν παραπάνω από ένα αντικείμενα, συμπληρώνουν τόσες αιτήσεις, όσες και τα αντικείμενα που θα παρακολουθήσουν.
  6. Οι νέοι μας μαθητές που εγγράφονται στο Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης πρώτη φορά, αλλά  δεν είναι αρχάριοι διότι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αλλού τα προηγούμενα χρόνια, παρακαλούνται να το δηλώσουν κατά τη διάρκεια των εγγραφών. Είναι πιθανόν να χρειαστεί να παρουσιάσουν στον ειδικό καθηγητή δείγμα δουλειάς τους προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο τμήμα ανάλογα με το επίπεδό τους.
  7. Οι μαθητές, ανάλογα με την ηλικία τους μπορούν να επιλέξουν κάποιο ή κάποια από τα μαθήματα που αναφέρονται παραπάνω. Μπορούν, δε, να επιλέξουν μόνο ένα από τα όργανα υψηλής ζήτησης (πιάνο, κιθάρα).
  8. Δεν παραδίδονται μαθήματα εγχόρδων ή παραδοσιακής μουσικής.
  9. Οι μέρες και ώρες των ομαδικών μαθημάτων αναφέρονται στην αίτηση.

Υγειονομικά πρωτόκολλα – Μέτρα προστασίας

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μεγάλους, αεριζόμενους χώρους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών μας.

Τα μαθήματα είναι ατομικά. Μεταξύ δύο διαδοχικών μαθημάτων διενεργείται δεκάλεπτος αερισμός του χώρου και απολύμανση των οργάνων, καθισμάτων και αναλογίων.

Στο χώρο του μαθήματος δεν επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή κανενός πλην του διδάσκοντα και του μαθητή.

Οι πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Η είσοδος και παραμονή στους χώρους που διεξάγονται τα μαθήματα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Σε κάθε μάθημα οι μαθητές πρέπει να επιδεικνύουν:

  • Βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίων έξι μηνών ή
  • Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test, με τον ίδιο τρόπο που το προσκομίζουν στο σχολείο (μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) ή
  • Βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος 48 ωρών rapid test ή PCR, (για μαθητές 18 ετών και άνω)

Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 ισχύουν τα παρακάτω:

Αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός ή νοσεί από Covid-19, θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον καθηγητή του, να τεθεί σε δεκαήμερη καραντίνα και να επιστρέψει μόνο όταν παραμείνει τρία εικοσιτετράωρα απύρετος, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Αν κάποιος μαθητής θεωρηθεί στενή επαφή κρούσματος, θα πρέπει να ενημερώσει τον καθηγητή του και αν δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνει επιπλέον δύο rapid test, στο διάστημα των επτά ημερών, μετά την επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα  (το πρώτο την μέρα 0 έως 1 και το δεύτερο την 7η μέρα μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα). Τις ημέρες 3 και 5 γίνεται κανονικά το self test.

Αν κάποιος μαθητής ή άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός του φοιτούν σε τμήμα του σχολείου που έχει κλείσει λόγω κορονοϊού, θα πρέπει να ενημερώσει τον καθηγητή του, να απέχει από τα μαθήματα του Εργαστηρίου και να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο ΕΟΔΔΥ. Στο Εργαστήριο επιστρέφει μόλις επιστρέψει στο σχολείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ