Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Νέα συμβουλευτική γραμμή για τη θρόμβωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι από τις 3 Φεβρουαρίου 2020 θα λειτουργεί και στην Ελλάδα τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση σχετικά με τη θρόμβωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ.: 210.22.40.000, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η αναγκαιότητα για την καθιέρωση της τηλεφωνικής γραμμής προκύπτει από το γεγονός ότι η θρόμβωση προκαλεί περισσότερους θανάτους απ΄ότι προκαλούν το AIDS, ο καρκίνος και τα τροχαία ατυχήματα μαζί. Πρόκειται για μία ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας 5 φορές μεγαλύτερο από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και αποτελεί την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας και τη δεύτερη αιτία θανάτου σε ασθενείς με καρκίνο.

Η λειτουργία της γραμμής εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα «Gate of Thrombs Live», το οποίο είναι μία πρωτοβουλία της δανεζικής φαρμακοβιομηχανίας LEO Pharma. Η γραμμή έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από τη θρόμβωση.

Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων, θα ζητείται από τον καλούντα να μένει ανώνυμος και οι κλήσεις θα ηχογραφούνται. Οι υπηρεσίες θα είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν θα αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενή.

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή.Ο Xavier Bertin, υπεύθυνος σε παγκόσμιο επίπεδο της LEO Pharma για τη θρόμβωση σχολίασε ότι η λειτουργία της γραμμής στην Ελλάδα αποτελεί μία πιλοτική ενέργεια για την εταιρεία και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, τότε θα αξιολογηθεί η επέκτασή της σε άλλες χώρες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ