Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Κύκλος Αλληλεγγύης» – Νέα γραμμή ψυχολογικής, ιατρικής και κοινωνικής στήριξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξενικά τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 η λειτουργία της νέας γραμμής δωρεάν ψυχολογικής, ιατρικής και κοινωνικής στήριξης «Κύκλος, Αλληλεγγύης», την οποία εμπνεύστηκαν και στηρίζουν εθελοντικά η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, τα Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αθήνας, Πειραιά, Νέας Σμύρνης κ..), το Δίκτυο αλληλεγγύης του «Αόρατου Πειραιά» και πολλοί εθελοντές και εθελόντριες.

Ο «Κύκλος Αλληλεγγύης» είναι μια τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής στήριξης μέσα στην πανδημία του COVID-19, που παρά το πολύ σημαντικό βήμα που συνιστά ο εμβολιασμό, δυστυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα παρέχει διαδικτυακά/τηλεφωνικά βασική συμβουλευτική για θέματα ιατρικής και ψυχικής υγείας και θα παραπέμπει τους πολίτες στις δημόσιες δομές ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης (ΕΣΥ, ΕΟΔΥ και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΚΥ, ΤΟΜΥ) της περιοχής τους σε περίπτωσης επείγουσας ανάγκης. Απευθύνεται κυρίως σε νοσούντες ή πιθανά νοσούντες από COVID-19, καθώς και σε ανθρώπους με ψυχολογικές δυσκολίες που εντείνονται στο πλαίσιο της πανδημίας.

Η συμβουλευτική του «Κύκλου Αλληλεγγύης» ακολουθεί αυστηρά τις επίσημες Εθνικές και Διεθνείς Οδηγίες για τη διαχείριση ήπιων ή /και ύποπτων κρουσμάτων στο σπίτι.

Πώς λειτουργεί η γραμμή:

  1. Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12.00-14.00 και 17.00-20.00
  2. Στο τηλ.:  210- 38 02 037
  3. Το αίτημά μας καταγράφεται από τη γραμματεία του τηλεφωνικού κέντρου.
  4. Μέσα στην ημέρα επικοινωνεί μαζί μας ο/η διαθέσιμος/η ειδικός.

«Ζούμε πάνω από ένα χρόνο μέσα στην πανδημία. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία ως αντίδοτο στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, με συνέπειες ανυπολόγιστες, σε υγειονομικό, ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας (ιδίως όσοι είναι ηλικιωμένοι, έχουν υποκείμενο νόσημα, ζουν μόνοι – αλλά και πολλοί άλλοι και άλλες) βιώνουν τραυματικά την κατάσταση . Οι νοσούντες από COVID – 19 και οι οικογένειές τους ζουν με την ανασφάλεια της επιδείνωσης της υγείας τους, της καθυστερημένης προσέλευσης στο νοσοκομείο και του θανάτου χωρίς βοήθεια στο σπίτι. Πολλοί και πολλές ακόμα βιώνουν έντονη αγωνία ή και απόγνωση από την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, τη συρρίκνωση ή απώλεια της δουλειάς τους, το αβέβαιο μέλλον», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση των εμπνευστών του «Κύκλου Αλληλεγγύης».

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ