Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δήμος Χαλανδρίου: Τηρώντας τα μέτρα προστασίας επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές των Λυκείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήρως εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα υγιεινής και ατομικής προστασίας ξεκίνησαν και πάλι τη δια ζώσης λειτουργίας τους τα Λύκεια του Δήμου Χαλανδρίου.

Όπως αναφέρεται, σε επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων έχει ληφθεί μέριμνα για τον έλεγχο όλων των εργαζομένων ακόμα και του προσωπικού που δεν έχει συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα των self test.

Η καθαριότητα των Λυκείων ενισχύεται σε καθημερινή βάση (2 τουλάχιστον καθαρίστριες σε κάθε Λύκειο/ΕΠΑΛ), ενώ πραγματοποιούνται προληπτικές απολυμάνσεις όπου παρίσταται ανάγκη για λόγους υγειoνομικής ασφάλειας.

«Τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ επαναλειτουργούν από τις 12 Απριλίου με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης και με μοναδικό πρόσθετο μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ. Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα από την Πολιτεία, ειδικά στην παρούσα φάση έξαρσης της πανδημίας. Πρωτίστως να γίνουν ολιγομελή τμήματα με αραίωση μαθητών, με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και πρόσθετου βοηθητικού προσωπικού, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει και ως Δημοτικό Συμβούλιο με το από 8 Σεπτεμβρίου 2020 ψήφισμά μας», υποστήριξε η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου.

«Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, ιδιαίτερα σε εκείνους που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις», πρόσθεσε η κ. Αθανασάτου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ