Δήμος Χαλανδρίου: Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στο οικόπεδο της Σαρανταπόρου

0

Ξεκίνησε η παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου στο οικόπεδο των 30 στρ. της Σαρανταπόρου & Λευκωσίας (Νομισματοκοπείο), το οποίο έχει εκχωρηθεί στο Δήμο από το υπουργείο Οικονομικών για τη δημιουργία χώρου πρασίνου.

Ειδικότερα, συνεργείο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθαρίζει το οικόπεδο, απομακρύνει τις περιφράξεις των ιδιοκτησιών, γκρεμίζει τις αυθαίρετες αποθήκες που παρέμεναν στο χώρο, απομακρύνει σκουπίδια και μπάζα, κάνει τα αναγκαία κλαδέματα των δέντρων, με στόχο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία να μπορεί ο χώρος να είναι επισκέψιμος από τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι το οικόπεδο παραμένει επί μακρόν εγκαταλελειμμένο καθώς ανήκει στην “πολύπαθη” εκτός σχεδίου περιοχή «Πεύκο Πολίτη». Ως εκ τούτου δυσχεραίνεται σημαντικά η προσπάθεια του Δήμου να το αξιοποιήσει και να το παραδώσει στους πολίτες ως ελεύθερο χώρο.

 

 

Σίμος Ρούσσος: Εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες ποιοι και γιατί τους στερούν έναν δημόσιο χώρο

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε σχετικά: «Δυστυχώς ο Δήμος και συνακόλουθα οι πολίτες του Χαλανδρίου παραμένουν δέσμιοι του γραφειοκρατικού παραλογισμού που κρατά την περιοχή εκτός Σχεδίου Πόλης μετά από σχεδόν μισό αιώνα. Όποια προσπάθεια κάναμε μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου έπεσε στο κενό και είναι βέβαιο ότι κανένα σχέδιο αξιοποίησης του δεν πρόκειται να ευοδωθεί, αν δεν ολοκληρωθεί προηγουμένως η ένταξη του «Πεύκο Πολίτη» στο Σχέδιο Πόλης.“Με δεμένα λοιπόν τα χέρια”, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου. Εύλογα όμως αναρωτιούνται οι πολίτες του Χαλανδρίου για ποιους λόγους, εκείνοι που βάζουν εμπόδια στην ένταξη της περιοχής, τους στερούν έναν σημαντικό ελεύθερο χώρο και τους υποχρεώνουν να ανέχονται την εικόνα εγκατάλειψης μιας περιοχής που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.