Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκίνησαν τα έργα αναβάθμισης σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

0

Ξεκίνησαν οι εργασίες στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, με στόχο τη συντήρηση και την αναβάθμιση των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Το έργο προϋπολογισμού 370. 000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300.000 ευρώ και κατά 70.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλανδρίου και προβλέπει οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και λοιπές εργασίες στα 6 από τα 7 τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, δεδομένου ότι το 7ο παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες και πληροί τις προϋποθέσεις αδειοδότησης του νέου θεσμικού πλαισίου.

Με αφορμή την έναρξη του έργου η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής
Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου σημειώνει: «Μόνος μας γνώμονας και κύρια φροντίδα να προσφέρουμε στα βρέφη και ταπαιδιά που φιλοξενούνται στα τμήματα της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης. Με το έργο αυτό όχι μόνο συντηρούμε αλλά και αναβαθμίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο άνετη διαβίωση βρεφών, παιδιών, παιδαγωγών λοιπού προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τους δημότες μας. Για μια ακόμη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διατηρούμε την πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία των οικογενειών με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ. Και για πρώτη χρονιά μειώνουμε το όριο ηλικίας των βρεφών που γίνονται δεκτά στους 12 μήνες από 17 που ήταν μέχρι πέρσι. Με τις επιλογές της σημερινής διοίκησης του Δήμου και με τη συνδρομή της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής και των εξαίρετων παιδαγωγών μας, παραμένουμε υποστηρικτικά στο πλευρό των οικογενειών με μικρά παιδιά».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.