Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη”: Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έρχεται στη Ρεματιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παράσταση μουσικής και λόγου Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη και αποσπάσματα από κείμενα της κόρης του, Μαργαρίτας που διαβάζει η ίδια, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Με οδηγό τα κείμενα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, που περιγράφουν στιγμές από την οικογενειακή της ζωή κατά την περίοδο της παιδικής της ηλικίας, η βραδιά αποτελεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη με τον με το μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης»*, Λιποτάκτες, και τον Παναγιώτη Πετράκη να ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη.

Τραγούδι: Παναγιώτης Πετράκης.
Κείμενα της διαβάζει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:
Πιάνο, Δημήτρης Ανδρεάδης
Κιθάρα, Δημήτρης Παπαγγελίδης
Μπάσο, Θοδωρής Κουέλης
Κρουστά, Στέφανος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

*Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.

  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
    Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
  • Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας
    Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά άνω των 10 ετών
  • Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
    Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ