Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Χαϊδαρίου: Πρόσκληση συμμετοχής σε φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών-Συγκρότηση «Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου, στο πλαίσιο της συγκρότησης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Χαϊδαρίου και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις όπως έχουν σήμερα, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων που δραστηριοποιούνται σε Εθνικό επίπεδο, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Σ.Ε.Μ.Π., επισημαίνοντας ότι η προσκλήσεις σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο απέβησαν άκαρπες.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων αποτελείται από 11 μέλη τα οποία ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μέλη (τακτικά και συμπληρωματικά) ορίζονται 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι και 5 Εκπρόσωπο αναγνωρισμένων Φορέων Συλλογικής Εκπροσώπησης Μεταναστών και Προσφύγων.

Με την ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης ένας εκ των Δημοτικών Συμβούλων μελών του. Η συμμετοχή στο ανωτέρω συμβούλιο είναι τιμητική και άμισθη.

Οι αρμοδιότητες

-Η καταγραφή και διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή με τις Δημόσιες Αρχές ή τη Δημοτική Αρχή.

-Η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και προσφύγων και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις Δημοτικές Υπηρεσίες.

-Η διοργάνωση, σε συνεργασία με τον οικείο δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

-Οι φορείς Συλλογικής Εκπροσώπησης Μεταναστών ή Προσφύγων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Χαϊδαρίου θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας το καταστατικό τους μαζί με τα στοιχεία του υποδεικνυόμενου εκπροσώπου και του αναπληρωτή του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email), το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023 είτε αυτοπροσώπως στο Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου (2ος όροφος) επί της οδού Στρατ. Καραϊσκάκη 138 και Επαύλεως. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2132047329, αρμόδιοι υπάλληλοι κ. Μαρία Κούλπα και Αθανάσιος Φαρδέλας ή ηλεκτρονικά στο email [email protected].

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ