Δήμος Χαϊδαρίου: Για πρώτη φορά online κράτηση θέσης σε λεωφορείο

0

Πρωτοπόρος εμφανίζεται ο Δήμος Χαϊδαρίου, καθώς σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, γίνεται ο πρώτος Δήμος στη χώρα που ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο, μέσω εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της καινοτόμου εφαρμογής έγινε από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μέλη της οποίας συνεργάστηκαν στενά όλη αυτή την περίοδο με τα στελέχη του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τα δρομολόγια της πιλοτικής γραμμής, τα οποία και ξεκινούν σήμερα, θα ενταχθούν στη Δημοτική Συγκοινωνία Χαϊδαρίου, συνδέοντας την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα, ενώ η διαδικασία κράτησης είναι απλή και δωρεάν για τους δημότες, οι οποίοι σε πραγματικό χρόνο θα μπορούν να βλέπουν από το κινητό τους που βρίσκεται το λεωφορείο.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από την Πλατεία Ελευθερίας κάθε 40 λεπτά, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα ακολουθούν την διαδρομή Πλατεία Ελευθερίας – Πλάτωνος – Κύπρου – Κουνέλια – Προφήτης Ηλίας – ‘Ανοιξη – Χρ. Περραιβού – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Χίου – Μετρό Αγία Μαρίνα – Αττίκ – Πλαστήρα – Χρ. Περραιβού – ‘Ανοιξη – Προφήτης Ηλίας – Κουνέλια – Κύπρου – Λεωφόρος Αθηνών 1 – Λεωφόρος Αθηνών 2 – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πλατεία Ελευθερίας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.