Κοινωνία
Πολύτιμη δράση ενημέρωσης για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων
Πολύτιμη δράση ενημέρωσης για τον Σχολικό Εκφοβισμό στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και τις δομές της.
Κατόπιν πρόσκλησης από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Φαρμακείο – Κοινωνικό Παντοπωλείο / Συσσίτιο) στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποίησαν στις 6 Μαρτίου 2024 στο 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων παρουσίαση με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών σε φαινόμενα σχολικής βίας. Η κυρία Χριστιάνα Τσουλούφη (Κοινωνική Λειτουργός της Κοινωνικής Υπηρεσίας), η κυρία Κων/να Κουτσώνα (Κοινωνική Λειτουργός και η κυρία Σοφία Λιάκου (Ψυχολόγος) του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας παραβρέθηκαν στην σχολική μονάδα, παρουσίασαν το θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού και συνομίλησαν με τους μαθητές.
“Σήμερα περισσότερο από ποτέ μας απασχολεί ο σχολικός εκφοβισμός”
Ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής Εντεταλμένος Σχεδιασμού & Εφαρμογής Κοινωνικών Πολιτικών, υπογράμμισε ότι σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ, απασχολεί τη σχολική κοινότητα, επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και γονείς, το διαχρονικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, το οποίο επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, που εμπλέκονται είτε ως θύμα, είτε ως θύτης, είτε ως παρευρισκόμενοι. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η σωστή διαχείριση του φαινομένου συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, τον Διευθυντή, κ. Περικλή Βάλβη καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, για την πρόσκληση και για την “άψογη συνεργασία¨, όπως ανέφερε.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν