Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε το έργο της Φοιτητούπολης από το Δήμαρχο Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η ανέγερση Φοιτητικής Εστίας και νέου Διοικητικού Κέντρου με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αποτελεί ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής και θα τον επανατοποθετήσει στο ελληνικό και στο διεθνές γίγνεσθαι”, τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στην 4η Συνάντηση (FORUM) ΣΔΙΤ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος έχει παραδώσει, από τις 4 Απριλίου 2022, στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, το φάκελο του έργου, από το οποίο προσδοκά πολλαπλά κοινωνικά οφέλη.

“Επενδύουμε στους ανθρώπους, στην επιστήμη και στη καινοτομία. Υλοποιούμε δράσεις με κεντρικό άξονα την ενεργή συμμετοχή της νέας γενιάς”, τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

“Ήμασταν από εκείνους που αγκαλιάσαμε, από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΔΑ, ως αναπτυξιακό μοχλό και συνεργαζόμαστε για τη λειτουργία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στα Άνω Λιόσια και στη Φυλή. Σχεδιάζουμε επίσης την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας και την εγκατάσταση προπτυχιακού αγγλόφωνου τμήματος με αντικείμενο τα logistics”, πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής: Αρχικά, η διαδικασία των ΣΔΙΤ δαιμονοποιήθηκε στη Χώρα μας. Σήμερα συναντά ευρεία αποδοχή, που πολλές φορές ξεπερνάει το μέτρο. Αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που πρέπει και μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συνδημοτών μας. Όφελος πολυδιάστατο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση του τζίρου των τοπικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου που υπολογίζεται σε 700 χιλ. Ευρώ ετησίως.

 

 

Με τη γλώσσα των αριθμών μίλησε ο Σταμάτης Πουλής, μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής του Δήμου Φυλής, η οποία έχει την ευθύνη της ωρίμανσης του έργου.

“Το σχέδιο αποτελείται δύο υποέργα: Τη Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 1.100 μονόκλινων δωματίων, με εστιατόριο, αμφιθέατρο κλπ και το Διοικητικό Κέντρο και το Κτίριο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου. Το κόστος κατασκευής των δύο υποέργων υπολογίζεται σε 70 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων τα 3,3 εκατ. αφορούν στο κόστος συντήρησης”, ανέφερε.

Στη συνάντηση μίλησαν στελέχη της Κυβέρνησης (ο αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι ΓΓ ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιαννίδης και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος), οι Περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης και Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, αυτοδιοικητικοί, πανεπιστημιακοί, τραπεζικά και κατασκευαστικά στελέχη κά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ