Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Με μαθητές του 3ου ΓΕΛ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά θέματα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Γραφείο του στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής των μαθητών του 3ου ΓΕΛ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+2020 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με αντικείμενο τη «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών», στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, και τίτλο «Sustainable Environment – Reduce, Reuse, Innovate, Create -SERRIC».

Οι μαθητές του προγράμματος, συνοδευόμενοι από τις Καθηγήτριες Ελένη Καμπόλη και Ευαγγελία Τούντα, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος Erasmus+, συζήτησαν με τον Δήμαρχο για την εκπαίδευση και το περιβάλλον και του έθεσαν σχετικά ερωτήματα, στο πλαίσιο εργασίας τους για το Πρόγραμμα Erasmus+ και ενόψει του εκπαιδευτικού ταξιδιού που θα πραγματοποιήσουν στην Κύπρο από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου όπου θα συνεργαστούν με το Λύκειο Λινόπετρας Κύπρου που είναι το συντονιστικό σχολείο της σύμπραξης του Προγράμματος.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές εγκάρδια και απάντησε σε όλα τους τα ερωτήματα φιλικά και με αμεσότητα, δίνοντας σαφείς και ευθείς απαντήσεις για την εκπαιδευτική και περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου. Επίσης, ως Καθηγητής, συνέστησε στους μαθητές να θέσουν στόχους και να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, καθώς και να σέβονται τα σχολεία όπως σέβονται το σπίτι τους.

Οι μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση και τις απαντήσεις του Δημάρχου, ενώ οι καθηγήτριες που τους συνόδευαν, μετέφεραν στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, τις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν οι αντιπροσωπείες των εταίρων σχολείων του Προγράμματος, από τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Γερμανία, για την άμεση και καλή συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου Φυλής με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Δήμαρχος πρόσφερε συμβολικά, αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε στους μαθητές καλό ταξίδι.

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ