Παγκόσμια πρωταθλήτρια η ελληνική ομάδα NewGen Motors του ΓΕΛ Φιλοθέης

0

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης στέφθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του διαγωνισμού «Land Rover 4 x 4 in Schools – 2019».

Στον διαγωνισμό, οι μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης, σχεδίασαν & δημιούργησαν ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα οχήματα 4×4 μικρής κλίμακας, τα οποία προγραμματίζουν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λογισμικό.
Τα μικρής κλίμακας οχήματα έχουν παρόμοιες δυνατότητες με τα κανονικά 4Χ4 και μπορούν να διασχίσουν μια “off road” πίστα αγώνων με εμπόδια, κατευθυνόμενα από μακριά !
Η ομάδα αποτελείται από τους: Μεσημέρης Βασίλης, Καγιούλης Στέφανος, Καραμαλίκη Άννα, Σοφιανού Τζωρτζίνα, Μαρίνης Ερμής, Τσάμης Γιώργος, Μητρόπουλος Πάνος, Κουκουνάρης Δημήτρης, Φικιώρη Ανδρεάννα, Δάφνη Μάγια, Ανδρέου Ορέστης, Κανέτης Κυριάκος.

Οι «NewGen Motors» του ΓΕΛ με 4 χρόνια παρουσίας στους διαγωνισμούς «F1 in Schools» και «Land Rover 4×4 in Schools»,  πέτυχαν την μία διάκριση μετά την άλλη :
2016: 7η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα F1 in Schools
2017: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο F1 in Schools
2017: 6η θέση στους Παγκόσμιους Τελικούς F1 in Schools – Μαλαισία
2017: World Team Identity Award by Scuderia Ferrari
2018: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 4×4 in Schools
15 Απριλίου 2019, τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Coventry της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολυματίδη, εκπρόσωπο του προγράμματος στην Ελλάδα & την Κύπρο «Σκοπός του προγράμματος είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά ταλαντούχων μηχανικών για να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτόνομων & προγραμματιζόμενων οχημάτων». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2006 από την Αγγλία και υποστηρίζεται από την αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar – Land Rover, έγινε διεθνές το 2015 και σήμερα υλοποιείται σε 20 χώρες, ενώ στους παγκόσμιους τελικούς διαγωνίζονται οι νικήτριες ομάδες μαθητών κάθε χώρας.

Φέτος την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι ομάδες μαθητών «NewGen Motors» από το ΓΕΛ Φιλοθέης, «Gravity Force» από το ΓΕΛ Φυλής & το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου αντιμετωπίζοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ομάδες από τις  ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Κίνα κ.ά.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.