Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Επιστολή κατοίκου Ψυχικού: “Εξωθεσμική παρέμβαση υπερ του Δ. Γαλάνη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κα ΑΛεξάνδρα Αργυροπούλου απέστειλε επιστολή προς τη Νέα Δημοκρατία, με την ιδιότητα της κατοίκου και δημότη Ψυχικού, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της για το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές ο τοπικός γαλάζιος κομματικός μηχανισμός πήρε θέση “κατά τρόπο εξωθεσμικό, παλαιοκομματικό και απαράδεκτο” υπέρ του Δ. Γαλάνη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κας Αργυροπούλου έχει ως εξής: “Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και έχω συμμετάσχει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, συνεισφέροντας όχι μόνο με την ψήφο μου, αλλά και με την παρουσία μου ως αντιπροσώπου (λόγω και της δικηγορικής μου ιδιότητας) σε όλες τις κρίσιμες προσπάθειες του κόμματος, συμπεριλαμβανομένης και της ανάδειξης του νέου Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα είμαι κάτοικος και δημότης Ψυχικού και ενεργός στα κοινά της πόλης μου, χωρίς να είμαι υποψήφια η ίδια, έχω όμως αναλυτική και από πρώτο χέρι γνώση του δημοτικού γίγνεσθαι από δεκαετιών. Εκεί ακριβώς εστιάζει η παρούσα επιστολή μου. Πράγματι ενώ η ΝΔ – ΟΡΘΟΤΑΤΑ – κατά τις ευάριθμες αναμετρήσεις δημοτικών εκλογών του παρελθόντος (σε καλές και κακές εποχές για το κόμμα) δεν υπεδείκνυε “εκλεκτό” και άρα ο κομματικός μηχανισμός (μέλη, παράγοντες αλλά και εμμέσως απλοί πολίτες που περιμένουν την κομματική υπόδειξη) έμενε ουδέτερος, επιτρέποντας στην τοπική κοινωνία να εκφράσει ελεύθερα τη βούληση και την προτίμησή της, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 πήρε θέση και μάλιστα κατά τρόπο ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ και κατά τη γνώμη μου προδήλως παλαιοκομματικό και απαράδεκτο!
Συγκεκριμένα προέβαλε σε ανώτατο επίπεδο την υποψηφιότητα του Δ. Γαλάνη (συνδυασμός Προάστιο Πρότυπο), διακινώντας πέραν του φωτογραφικού υλικού και – δια στόματος νυν και πρώην στελεχών οργάνων και επιτροπών της ΝΔ – το αφήγημα ότι αυτός είναι ο Νεοδημοκράτης υποψήφιος στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού! ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟ! Η πόλη μας σε κάθε αναμέτρηση επικροτεί τις επιλογές της ΝΔ με υψηλότατα ποσοστά (60-70%) διότι συντάσσεται πολιτικά/ιδεολογικά με αυτήν αλλά και διότι από 30ετίας και πλέον δεν αναμειγνυόταν – ούτε θεσμικά – στα του οίκου μας!
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μείνει εκτός κόμματος προς όφελος και των δύο!”

Η ενέργεια αυτή και μάλιστα την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές αποτελεί ατόπημα που διαπράχθηκε σε ανώτατο επίπεδο, άποψη που δεν είναι μόνο προσωπική μου αλλά και εκφράζει μία πολύ μεγάλη μερίδα συμπολιτών μου Νεοδημοκρατών – που δεν υποστηρίζουν μεν τον συνδυασμό Προάστιο Πρότυπο αλλά είναι σταθεροί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επι δεκαετίες και στα δύσκολα και στα καλά χρόνια- και οι οποίοι, αφού παρακολούθησαν την εξωθεσμική προώθησή του ανωτέρω συνδυασμού, μέχρι σήμερα δεν έχουν ακούσει το παραμικρό σχόλιο από την αρμόδια γραμματεία του κόμματος της ΝΔ, την οποία έχουμε υποστηρίξει επι δεκαετίες. Η θεσμική αυτή σιωπή ισοδυναμεί με επιβεβαίωση της ανωτέρω απαράδεκτης “υποστήριξης”, όταν μάλιστα είναι γνωστό τόσο στην Ν. Δημοκρατία αλλά και σε όλους εμάς τους ψηφοφόρους της ότι και ο νύν Δήμαρχος αλλά και η πλειοψηφία αυτών που τον υποστηρίζουν, στηρίζουν πάντα την Νέα Δημοκρατία!
Και δυστυχώς οι πρακτικές αυτές μας γυρίζουν δυστυχώς πίσω πολλά πολλά χρόνια!
Όλοι εμείς οι Νεοδημοκράτες του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού αναμένουμε από τη Νέα Δημοκρατία – και τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη – αποκατάσταση της αλήθειας, πόσω δε μάλλον αφού στην ουσία η επιλογή να μην ψηφίσουμε τον υποψήφιο κ. Δ. Γαλάνη, θα ισοδυναμεί σαν να μην υποστηρίζουμε την Νέα Δημοκρατία κάτι που δεν ισχύει ή έστω δεν ίσχυε κατά την ημέρα των εκλογών της 26ης Μαίου 2019!
Η νέα Ελλάδα που όλοι θέλουμε να φτιάξουμε και έχουμε συμβάλλει σε αυτό- μετά τη νίκη στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές – δεν μπορεί να ανεχθεί τις «παρέες» και την εξωθεσμική προσωποποίηση-ιδιωτικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι όποιες προσωπικές διαφορές – συμπάθειες για τον έναν, αντιπάθεια για τον άλλο – επιβάλλεται να κρατιούνται εκτός της πολιτικής συζήτησης, ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αποφάσισα να αναρτήσω την παρούσα επιστολή γιατί πιστεύω ότι όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις αρχές της αξιοκρατίας, της αλήθειας και της ευσυνειδησίας και πιστέψαμε ότι τις αρχές αυτές ενστερνίζεται και η Νέα Δημοκρατία, πραγματικά αισθανόμαστε δυσάρεστα έκπληκτοι και κλονισμένοι ως προς τις πρακτικές που ακολουθούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ