Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: 4η Τηλεδιάσκεψη για το ΣΒΑΚ σήμερα το απόγευμα

0

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού πραγματοποιεί νέα θεματική τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το Στρατηγικό Σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης.

Στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης, ο Δήμος προέβη το προηγούμενο διάστημα στη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεδιασκέψεων, αντί δια-ζώσης συναντήσεων λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19.

Για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή φορέων και πολιτών, ο Δήμος διοργανώνει πρόσθετη τηλεδιάσκεψη σήμερα Τρίτη 08/09/2020 και ώρα 18:00, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος φορείς, καθώς επίσης και πολίτες που ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στο Σχεδιασμό και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στις τηλεδιασκέψεις που διεξήχθησαν τον Ιούλιο.

Η τηλεδιάσκεψη με μέγιστη διάρκεια 2 – 2,5 ώρες, θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε καλείστε να αποσστείλετε σχετικό αίτημα στα ακόλουθα Ε-mail: [email protected], [email protected] ώστε σας σταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος και αναλυτικές οδηγίες.

Τα θέματα που θα συζητηθούν

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

• Τη φύση του ΣΒΑΚ, τα στάδια εξέλιξης και τους τρόπους εμπλοκής φορέων και πολιτών στο Σχεδιασμό

• Την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από μετρήσεις πεδίου, την επεξεργασία κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών, αλλά και από τα αποτελέσματα έρευνας ερωτηματολογίων πολιτών και φορέων

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταγράψουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την κινητικότητα στο Δήμo, αλλά και να τοποθετηθούν αναφορικά με το όραμα και τις προτεραιότητες του Σχεδίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.