Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ανοίγει στο κοινό η έκθεση των Νικολέτα Ψάλτη και Σίσσυ Μαρίνου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα 14 Οκτωβρίου 2021, στις 07:30 μ.μ εγκαινιάζεται η έκθεση εικαστικού έργου των Νικολέτα Ψάλτη και Σίσσυ Μαρίνου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Ι. Κοκκώνη 15, Ψυχικό).

Οι δυο σύγχρονες Ελληνίδες σχεδιάστριες συνομιλούν και σκηνοθετούν με εικόνες μέσα από την ελληνική φύση. Τα λουλούδια στον αγρό μιας ανοιξιάτικης μέρας, τα στάχυα σε ένα χωράφι δίπλα στη θάλασσα, ένας ελαιώνας με τα αιωνόβια δέντρα του, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό τον εικαστικό διάλογο.

Οι μορφές, τα σχήματα, τα χρώματα εναλλάσσονται ανεμπόδιστα, μέσα στα διαφορετικά επίπεδα του χώρου. Η καθαρότητα της διαφάνειας του Plexi glass και η σταθερότητα του λευκού καμβά, γίνονται βάσεις έκφρασης και δημιουργίας.

Τα αντικείμενα, των εν λόγω διαλόγων, αποτελούν, τα δώρα της φύσης για την φιλοσοφία της ζωής μας, όπως, ο σεβασμός, η ελευθερία, η δύναμη, η ηρεμία, το δέος, ο φόβος, η ανεξαρτησία, η ισορροπία, το απόλυτο , το σχετικό… Η Φύση γεννά, εξελίσσει, διδάσκει , μεταμορφώνει… Και ο άνθρωπος, έχει την ευλογία να συνομιλεί μαζί της…Fysis dialogoi.

Διάρκεια Έκθεσης:

14 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2021

Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη 12:30-15:30 και κατόπιν ραντεβού στο email: [email protected]

Την έκθεση επιμελείται η Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ