Συνεχίζεται η χρηματοδότηση για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σαρωνικού

0

Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σαρωνικού (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο) για δύο επιπλέον έτη, από το Ε.Π. Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και αναβάθμιση των Δομών. Ειδικότερα:

  • Το Κέντρο Κοινότητας με αυξημένες αρμοδιότητες, ενισχύεται με την προσθήκη ενός επιπλέον Κοινωνικού Λειτουργού και εξελίσσεται πλέον στη διαδικασία πρόσληψής του.
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο με αναβαθμισμένο ρόλο και ενισχυμένο με την προσφορά υπηρεσιών από εθελοντή φαρμακοποιό και βοηθητικό προσωπικό, εξακολουθεί να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει να υποστηρίζει νοικοκυριά που έχουν ανάγκη σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.
  • Τέλος το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ενισχύθηκε με μία επιπλέον νοσηλεύτρια και από κοινού με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές, «σήκωσαν το βάρος» της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που ζήσαμε λόγω του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ευχαριστεί τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ηλία Πατσιαούρα και Κώστα Γκίκα καθώς και τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές, τονίζοντας «Σε μια περίοδο όπου ο Δήμος μας αλλά και το σύνολο της χώρας, προσπαθεί να διαχειριστεί μια νέα πραγματικότητα – γεμάτη ανασφάλειες και ερωτηματικά – που διαμορφώθηκε μετά την υγειονομική κρίση, μια από τις λίγες βεβαιότητες είναι η επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης κοινωνικού κράτους και αναβάθμισης του ρόλου των κοινωνικών υπηρεσιών. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.