Στην Αλβανία ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Π. Φιλίππου – Συζητήσεις για αδελφοποίηση με την Kavaja

0

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στην Αλβανία την προηγούμενη εβδομάδα, είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους και Αλβανούς αξιωματούχους.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την εκδήλωση απονομής τιμής στον γιατρό Παναγιώτη Κολιομιχάλη για την ανθρωπιστική του προσφορά στον αλβανικό λαό.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φιλίππου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Ilir Meta σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο για την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.

Επίσης ο Δήμαρχος Σαρωνικού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της ιστορικής και τουριστικής πόλης Kavaja κ. Redjan Krali, με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας και αδελφοποίησης των δύο δήμων, καθώς και με τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj με τον οποίο συζήτησε τις λεπτομέρειες της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Φιλίππου «Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος – ιστορικός – λαογράφος – γλωσσολόγος ΠΕΤΡΟΣ ΑΝ. ΦΟΥΡΙΚΗΣ (1878-1936)» το ερχόμενο φθινόπωρο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες με την υγειονομική κρίση.

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Σαρωνικού συναντήθηκε και με τον Διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αλβανίας Δρ. Dorian Koçi. Στις συναντήσεις αυτές υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη με ταυτόχρονη δέσμευσή του για συμμετοχή του δήμου στη συγκεκριμένη εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης.

Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Φιλίππου για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, περιλάμβανε συναντήσεις με την Πρέσβη της Ελλάδας στη γειτονική χώρα κα Σοφία Φιλιππίδου, την Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα κα Ardiana Hobdari, τους πρώην Πρέσβεις της Αλβανίας στην Ελλάδα κ.κ. Dashnor Dervishi και Bashkim Zeneli, με τον Υπουργό Διασποράς της Αλβανίας κ. Pandeli Majko, καθώς και με τον Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ, ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου, ο οποίος λόγω κάποιου προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.