Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού ζητά από τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη την επίλυση του ζητήματος με τις ιδιωτικές περιουσίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατατέθηκε τροπολογία που προέβλεπε το πάγωμα της διεκδίκησης της Κτηματικής προς τους ιδιώτες του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και το πάγωμα της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του Κτηματολογίου που αποτελούσε και δέσμευση της κυβέρνησης δια του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η δημόσια αυτή δέσμευση δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα οι δημότες Σαρωνικού (κυρίως της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας) να βρίσκονται στην ίδια δυσχερή και αγωνιώδη κατάσταση σχετικά με τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι το ζήτημα δεν επιλύθηκε νομοθετικά και οριστικά, καθώς επιθυμεί τη συνέχιση των εκδικάσεων των ενστάσεων του Δημοσίου με αποτέλεσμα “να υποβληθούν αδίκως σε απίστευτη ταλαιπωρία και περιττά δικαστικά έξοδα χιλιάδες δημότες σε μια περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομικά.”

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απέστειλε επιστολή προς τον κ. Χατζηδάκη με την οποία ζητά την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, δηλώνοντας σχετικά: «Η αρχική δέσμευση δεν τηρήθηκε, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός συνδημοτών μας να ανησυχεί και κυρίως να εξαναγκάζεται σε δικαστική διευθέτηση, με όλο το κόστος μιας τέτοιας λύσης. Είναι ώρα για πολιτικές αποφάσεις. Καλώ τον κ. Χατζηδάκη να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας, να άρει αυτόν τον παραλογισμό και να επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, μετά την επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσανατολίζεται στην εκ νέου αναστολή των εκδικάσεων των ενστάσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ