Οριστική λύση στο ζήτημα της Σαρωνίδας ζητά ο Π. Φιλίππου

0

“Στα όριά του” φαίνεται να έχει φτάσει το ζήτημα διεκδίκησης των περιουσιών κατοίκων της Σαρωνίδας από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, αποφασίστηκε να στηριχθεί ως μόνη λύση η τροπολογία του βουλευτή Γιώργου Βλάχου που διευθετεί οριστικά το πρόβλημα, η οποία παρόλο που είχε τη συναίνεση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Ανατολική Αττική, εν τέλει απορρίφθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απεστάλη επίσης επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, με την οποία ζητείται να ψηφιστεί άμεσα η εν λόγω τροπολογία, διότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πινάκια με τις ημερομηνίες των εκδικάσεων των ενστάσεων.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήρθε η στιγμή να γίνουν πράξη οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για οριστική διευθέτηση του προβλήματος, όπως επιλύεται με την τροπολογία του κ. Βλάχου, η οποία είχε και τη συναίνεση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Ανατολική Αττική. Για μας οποιαδήποτε άλλη πρόταση παράτασης ισοδυναμεί με μη λύση, η οποία παρατείνει την αγωνία και την ανησυχία των δημοτών, τους επιβαρύνει οικονομικά με τρόπο άδικο και παράλογο. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, τους επικεφαλής των κομμάτων αλλά και τους βουλευτές της περιοχής μας να αναλάβουν πρωτοβουλία για να αρθούν η αδικία και ο γραφειοκρατικός παραλογισμός».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.