Κορωνοϊός: Η ιταλική σημαία «κυματίζει» στο Δημαρχείο Σαρωνικού

0

Λόγω των εξαιρετικά κρίσιμων στιγμών από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Δήμος Σαρωνικού συμπαραστέκεται στον ιταλικό λαό αναρτώντας την ιταλική σημαία στο Δημαρχείο.

Ο Δήμος Σαρωνικού εδώ και πολλά χρόνια έχει συνεργασία και δεσμούς με ιταλικούς δήμους και την ιταλική πρεσβεία, στο πλαίσιο αδερφοποιήσεων πόλεων, αλλά και κοινών σημαντικών αναφορών, όπως οι εκδηλώσεις μνήμης για το ναυάγιο ORIA που έχουν τιμηθεί
από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Matarella, αλλά και τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου δήλωσε σχετικά: “Σε ένδειξη συμπαράστασης για τις μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά και εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον ιταλικό λαό, σε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά την πιο επικίνδυνη μάχη για την ίδια την ζωή, το ελάχιστο που κάνουμε είναι η κίνηση αυτή.

Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας “όπλο” στις δύσκολες στιγμές. Στον Δήμο μας την εκφράζουμε με τον πιο έμπρακτο τρόπο, για τους μακρινούς μας φίλους με αυτήν τη συμβολική κίνηση’’.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.