Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε Σαρωνικό και Λαυρεωτική – Επίσκεψη Θεοδωρικάκου – Βορίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής που επλήγησαν από τη φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.

Οι Δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου υποδέχτηκαν το πρωί τον κ. Βορίδη και πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν. Ο υπουργός δεσμεύθηκε για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων και τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αποζημιωτικοί μηχανισμοί, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.

Ακολούθησε σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου με τους Δημάρχους. Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι κάθε ένας από τους δύο Δήμους θα λάβει από 250.000 ως έκτακτη επιχορήγηση για αποκατάσταση των ζημιών σε δημοτικές υποδομές και οδοποιία και ως αποζημιώσεις προς τις οικογένειες που κάηκαν οι οικίες τους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, τα χρήματα θα χορηγηθούν, άμεσα, από το Υπουργείο Εσωτερικών από τη στιγμή που θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους Δήμους.

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη για το θάρρος και την αυτοθυσία της την υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού, κα Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία κατά τη χθεσινή πυρκαγιά, έδωσε μάχη με τις φλόγες στην προσπάθεια να σωθούν ζωές και περιουσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ