Ελάτε στην παρέα μας

Ραφήνας - Πικερμίου

Επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Δήμητρας Τσεβά, ο Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαν. Γραφάκος, προκειμένου να εξεταστούν θέματα αρμοδιότητάς του.

Κατά την σύσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος η Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ξηντάρας και αρμόδιοι της ΕΥΔΑΠ, ετέθη -μεταξύ άλλων- το μεγάλο πρόβλημα σκόνης που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πικερμίου, εξαιτίας της παραβίασης από τα εργολαβικά συνεργεία της ΕΥΔΑΠ πολλών από τους όρους που έχει θέσει από το καλοκαίρι του 2022 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απόθεση και διαχείριση των προϊόντων των εκσκαφών.

Οι σχετικές καταγγελίες για ανεξέλεγκτες χωματερές έχουν τεκμηριωθεί με δύο, τουλάχιστον, εκθέσεις ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε συμμόρφωση των υπευθύνων, με αποτέλεσμα η τελευταία έκθεση να σταλεί και προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Γεν. Γραμματέας Μαν. Γραφάκος συνοδευόμενος από την Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ, μετέβη στο χώρο εναπόθεσης των μπάζων ( υπερβαίνουν ήδη τα 100.000 κυβικά μέτρα), τον οποίο νοικιάζει ο ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών) μεταξύ των οικισμών Πικερμίου, Διώνης και Καλλιτεχνούπολης. Ο Γεν. Γραμματέας έχοντας πλέον δει και ο ίδιος την τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη απόθεση μπάζων, έδωσε εντολή για άμεση αποκομιδή των παράνομων αποθέσεων και αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα παρακολουθήσει τις ενέργειες τόσο του ΑΟΟΑ (κύριος της έκτασης) όσο και της ΕΥΔΑΠ (κύριος του έργου), προκειμένου οι σχετικές εντολές του Γεν. Γραμματέα Μαν. Γραφάκου, τον οποίο ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή του, να τύχουν άμεσης εφαρμογής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ