Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγάλο έργο αποχέτευσης στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «πράσινο» φως για την έναρξη της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές του Πικερμίου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Πικερμίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, του Γ. Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Ειδικότερα υπογράφηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Α. Τόσιου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΚΤΕΡ ΑΕ», κ. Α. Σίψα,η σύμβαση κατασκευής ενός τμήματος του συνολικού δικτύου αποχέτευσης της Ραφήνας, που αφορά στους οικισμούς Ντράφι και Άγιο Σπυρίδωνα.

Πρόκειται για τμήμα μίας από τις τέσσερις συνολικά εργολαβίες του μεγάλου έργου που θα αναμορφώσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους της, βάζοντας οριστικό τέλος παράλληλα, στις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας.

 

 

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 34.2 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής) και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης.

Με την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 16.511.612,48 ευρώ, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή 103 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συνδεθούν περισσότερα από 2.800 ακίνητα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρηματιών των περιοχών αυτών.

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε την έγκριση των μεγάλων έργων της Ανατολικής Αττικής προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ»

«Μια ακόμα μεγάλη ημέρα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι γίνεται πραγματικότητα «ένα πολύ σημαντικό έργο που για δεκαετίες εκκρεμούσε και αποτελούσε αντικείμενο προστριβών και διενέξεων».

«Με προσεκτικά και στοχευμένα βήματα Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και ΕΥΔΑΠ συνεργαστήκαμε με υποδειγματικό τρόπο, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει βούληση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και επωφελή για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, για την τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση» ανέφερε στην ομιλία του και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αε καταφέραμε αφενός να πετύχουμε την έγκριση του «μεγάλου» έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το καλοκαίρι του 2020 και αφετέρου την πλήρη ενεργοποίηση των εργολαβιών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία σήμερα να υπογράφουμε τη σχετική σύμβαση κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης».

 

Αναφερόμενος στα άλλα κρίσιμα έργα που υλοποιούνται υπογράμμισε πως σε ότι αφορά το ζήτημα της αποχέτευσης των ακαθάρτων, η Περιφέρεια Αττικής κατάφερε να εξασφαλίσει την έγκριση των μεγάλων έργων της Ανατολικής Αττικής προϋπολογισμού 500 εκ. € περίπου. Όπως επισήμανε ολοκληρώνεται σύντομα το έργο αποχέτευσης Κορωπίου με το αντίστοιχο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων και την αποχέτευση Παιανίας και Γλυκών Νερών, ενώ στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, η διοίκηση της Περιφέρειας σκοπεύει να δώσει λύσεις στα ζητήματα του Σαρωνικού, του Ωρωπού και των νησιών της Αττικής, τα οποία παρουσιάζουν μια στασιμότητα τα τελευταία χρόνια.
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα την επίτροπο Elisa Ferreira και τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής για την αμέριστη συμπαράσταση της καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας του συγκεκριμένου έργου, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ για την εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς ο οποίος, όπως ανέφερε, έχει αγκαλιάσει το έργο της αποχέτευσης και δίνει λύσεις όπου εμφανίζονται προβλήματα. «Η Περιφέρεια Αττικής έχει γυρίσει πλέον σελίδα και αυτό είναι ορατό στους πολίτες της» σημείωσε κλείνοντας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ