To μήνυμα του Δημάρχου Πετρούπολης για τις άγιες μέρες του Πάσχα

0

Πασχαλίνες ευχές εστείλε στους δημότες ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου:

Αυτές τις ημέρες, κι ενώ ολόκληρος ο πλανήτης δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, θα γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό απ’ όσα έχουμε ζήσει, μια και μπροστά στην απειλή αυτού του αόρατου και επικίνδυνου εχθρού του κορωνοϊού, θα στερηθούμε τα έθιμα και τις συνήθειές μας, την κατάνυξη και τη συμμετοχή μας στις ιερές ακολουθίες, αλλά κυρίως την παρέα και την αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων και των φίλων μας.

Το Πάσχα φέτος θα είναι αλλιώτικο, χωρίς χαρμόσυνες καμπάνες και με λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Φέτος για πρώτη φορά θα ζήσουμε τον Επιτάφιο και την Ανάσταση από τις οθόνες μας και θα γιορτάσουμε «Μένοντας Σπίτι», με τις οικογένειές μας.

Όμως έτσι πρέπει και επιβάλλεται να γίνει, αν θέλουμε του χρόνου υγιείς και ασφαλείς να ζήσουμε το Άγιο Πάσχα όπως πριν. Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, ας μας μείνει αξέχαστη, όχι μόνο για όσα στερούμαστε, μα και για όσα κατακτούμε και προσδοκούμε όλοι μαζί.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το Αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, σηματοδοτώντας τη νίκη της Ζωής επί του Θανάτου. Πριν από την Ανάσταση υπήρξε η πορεία προς τον Γολγοθά, δρόμος δύσκολος και επίπονος.

Σήμερα, ολόκληρη η ανθρωπότητα διανύει τον δικό της Γολγοθά. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος της διαδρομής θα έρθει η σωτηρία. Ας μας φωτίσει προς αυτήν την κατεύθυνση το Ανέσπερο Φως!

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ας αφήσουμε τη θυσία του Κυρίου να αγγίξει τις καρδιές μας! Ας βγούμε την ώρα της Ανάστασης όλοι στις αυλές και στα μπαλκόνια μας με την λαμπάδα μας αναμμένη κι ας ευχηθούμε από μακριά το «Χριστός Ανέστη» στους γείτονές μας.

Ας αντλήσουμε δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, με πίστη, αισιοδοξία και ελπίδα, με πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να σας απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου για προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία, ψυχική δύναμη και αγάπη.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σας διαβεβαιώνω για τη διαρκή προσπάθεια και το αμείωτο ενδιαφέρον μας. Αυτές τις Άγιες μέρες είναι που αντλούμε δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε με σκληρή καθημερινή δουλειά, με συνεργασία και όραμα, να στεκόμαστε όρθιοι και δυνατοί για να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας προσέχοντας και φροντίζοντας αλλήλους!

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.