Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Συνάντηση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, ο σύμβουλος χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Σταύρος Ντρες και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βενετσιάνος Μανωλάκος, υποδέχτηκαν στην Πετρούπολη τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δρ. Ευάγγελο Γερασόπουλο, τον καθηγητή Νικόλαο Μιχαλόπουλο, καθώς και τους Δρ. Γεώργιο Γρίβα και Δρ. Στέλιο Μυριοκεφαλιτάκη.

Έγινε, ανάμεσα σε άλλα, παρουσίαση προόδου της τρέχουσας Προγραμματικής Σύμβασης για τη δημιουργία συστήματος συνεχούς παρακολούθησης συγκεντρώσεων αιωρουμένων σωματιδίων ΡΜ2.5.

Δόθηκε ενημέρωση για τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα του προγράμματος και συζητήθηκαν προτάσεις για τη  βελτίωσή του. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων και στη συμβολή που θα έχουν στη δημιουργία πολιτικών με στόχο την προστασία της υγείας και τη βελτίωση της διαβίωσης των δημοτών.

Ο κ. Σίμοςεξέφρασε την εκτίμηση και εμπιστοσύνη του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς και την επιθυμία η συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης να είναι διαρκής και παραγωγική.

(Στη φωτογραφία, από αριστερά: Δρ. Στ. Μυριοκεφαλιτάκης, Δρ. Ευ. Γερασόπουλος, καθηγητής Ν. Μιχαλόπουλος, Δρ. Γ. Γρίβας, Στ. Ντρες, Θ. Κοτσαμπάς, Β. Σίμος, Βεν. Μανωλάκος, Β. Σίμος, Θ. Κοτσαμπάς, Στ. Ντρες).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ