Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πρόγραμμα Βιωματικής Μάθησης: “Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις Εφήβων” στο Δήμο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Πετρούπολης και το 5ο Λύκειο, στα πλαίσια του Προγράμματος Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας στην σχολική κοινότητα, διοργανώνουν δράσεις με την μορφή βιωματικών εργαστηρίων και σεμιναρίων σε ομάδες εφήβων.
Το βιωματικό πρόγραμμα «Χτίζοντας Υγιείς σχέσεις» αποτελεί μια πρότυπη και πρωτότυπη δράση, η οποία απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και αποτελείται από έξι (6) δομημένες συναντήσεις με τη μορφή κλειστής ομάδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εφήβων σε ζητήματα που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Το πρώτο βιωματικό εργαστήριο ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου 2018, ενώ τα επόμενα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: «Μέσα στην ομάδα οι έφηβοι ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους, εκτονώνεται η εσωτερική τους ένταση με δημιουργικό τρόπο, μαθαίνουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να δημιουργούν ομαλές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και την οικογένεια τους, θέτουν στόχους, και ενημερώνονται πάνω σε θέματα που αφορούν τη βία ανάμεσα σε συνομηλίκους. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από τη συζήτηση, αλλά και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που βοηθούν τους εφήβους να αποκτήσουν αυτογνωσία και μια πιο συνειδητή σχέση εμπιστοσύνης με τους άλλους».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ