Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Πετρούπολης: Να ανασταλεί η χρήση διατάξεων του ΝΟΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην 8η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης (15/4) ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, εισηγήθηκε την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Πολεοδομία του Αιγάλεω προκειμένου να ανασταλεί η έκδοση οικοδομικών αδειών, σε όσες περιπτώσεις γίνεται χρήση των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, που επιτρέπουν την ανέγερση πολυώροφων κτισμάτων.

“Η Πετρούπολη”, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, “εδώ και δεκαετίες είναι μια καλοφτιαγμένη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους, με πρότυπο σχέδιο ρυμοτομίας, γεγονός που επιδρά θετικά στους όρους ζωής των κατοίκων της. Με την αξιοποίηση των σχετικών διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κώδικα, υπονομεύεται το πολεοδομικό κεκτημένο του Δήμου στον βωμό του κέρδους των κατασκευαστικών ομίλων αφού δίνεται η δυνατότητα για ανέγερση πολυώροφων κτισμάτων, για ασύστολη κατεδάφιση, όχι μόνο μονοκατοικιών αλλά και διώροφων ή τριώροφων κτισμάτων, ώστε να αυξηθεί το ύψος των κτισμάτων αλλά και για νομιμοποίηση αυθαίρετων ψηλών κτισμάτων”.

Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε ομόφωνα δεκτή. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμαρχος θα προβεί στην υποβολή του αιτήματος ώστε η πόλη να διατηρήσει τη φυσιογνωμία και την ομορφιά της.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ