“Αχ έρωτα”: Η παράσταση – ύμνος στη δύναμη της αγάπης “έρχεται” στο Φεστιβάλ Πέτρας

0

Η ξεχωριστή παράσταση «Αχ Έρωτα» έρχεται στο «Φεστιβάλ Πέτρας» τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Πρόκειται για μια παράσταση – ύμνο στη δύναμη της αγάπης, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00 στο Θέατρο Πέτρας και έχει διάρκεια 100’.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, Προπώληση, Μειωμένο 12 ευρώ

Επισημαίνεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του Θεάτρου (είσοδος στο θέατρο, τοποθέτησή στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Αχ Έρωτα…!». Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι. Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας…

Τέσσερα από τα πολυτιμότερα έργα του μεγάλου ποιητή, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα», μαζί με τη λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού», συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ονειρική παράσταση γεμάτη με ερωτικούς στεναγμούς, που θα μας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα μας παροτρύνει να βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα μας παρακινήσει να ερωτευτούμε κι εμείς κάτω από τον καυτό Ανδαλουσιανό ήλιο.

Συντελεστές

Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

Ερμηνεύουν: Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Πελαγία Αγγελίδου, Χρήστος Ντόβας, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς,
Στάθης Παναγιωτίδης

Στο ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ακούγεται η Λήδα Πρωτοψάλτη

Στο πιάνο: Κωνσταντίνος Κωτούλας
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Χαρά Τσουβαλά
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.