Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αυτοψία Πατούλη και Βλάχου στα νέα έργα υποδομής του Δήμου Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πορεία υλοποίησης έργων υποδομής, βιοκλιματικών αναπλάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίβλεψη του έργου «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο Οικοδομικό Τετράγωνο 914» το οποίο είναι στην τελική φάση της ολοκλήρωσης και έχει προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ. Ο Παιδικός Σταθμός είναισυνολικής επιφανείας 579 τετραγωνικών μέτρων και θα εξυπηρετεί 54 νήπια. Στις βιοκλιματικές υποδομές περιέχονται μεταξύ άλλων δύο αίθουσες απασχόλησης, ένας ελεύθερος χώρος δραστηριοτήτων, μία αίθουσα ύπνου και wc.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκο, την Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Β. Φιλίππου και τους Αντιδημάρχους Χ. Παχίδου, Αθ. Σκαλιστήρα, Π. Κάκαλη, Θ. Λάππα, Ν. Κακαβά, Αικ. Σταματοπούλου και Σ. Χρυσικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση στης Περιφέρειας, όσο και των έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και μπορούν να χρηματοδοτηθούν με τα κατάλληλά βήματα ωρίμανσης από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και του νέου ΠΕΠ. Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην προγραμματική σύμβαση για την Ενεργειακή – Βιοκλιματική αναβάθμιση και βελτίωση βατότητας πεζοδρομίων Δήμου Πετρούπολης, (προϋπολογισμού 3.724 εκ. ευρώ), στη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων (προϋπολογισμού πάνω από 120 εκ. ευρώ) για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνα, στη χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού καθαριότητας, στην ανέγερση νέου δημαρχιακού μεγάρου και στην ανάγκη έργων οδοποιίας.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης επισήμανε τα εξής: “Σήμερα βρεθήκαμε στην Πετρούπολη μαζί με τον συνάδελφο Δήμαρχο Στέφανο Βλάχο, έναν άξιο αυτοδιοικητικό, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην πόλη του, προκειμένου να δούμε από κοντά σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην πόλη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε τον καινούριο βρεφονηπιακό σταθμό ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει νήπια στην επόμενη περίοδο. Πρόκειται για έναν βιοκλιματικό σταθμό – πρότυπο, στον οποίο κάθε παιδί θα χαίρεται να φιλοξενείται. Παράλληλα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην πόλη, η οποία αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητικά και περιβαλλοντικά την περιοχή.
Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και η μελέτη η οποία αφορά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας συμπεριλαμβανομένης και της Πετρούπολης, βάσει της οποίας θα διατεθούν 120 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία είναι προτεραιότητα για την αποτελεσματική θωράκιση της πόλης και την προάσπιση της ασφάλειας των κατοίκων. Επιπρόσθετα έχουμε συζητήσει με τον Δήμαρχο τη δυνατότητα βοήθειας από πλευρά της Περιφέρειας, στον τομέα της καθαριότητας της πόλης, μέσω της προσφοράς κάδων, αλλά και για τις ασφαλτοστρώσεις που απαιτούνται, μετά και την πυρκαγιά στο Ποικίλο Όρος, η οποία ναι μεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, ωστόσο ανέδειξε την ανάγκη να θωρακιστεί καλύτερα η πόλη. Προτεραιότητά μας είναι όμως, εξασφαλίζοντας τη συνδρομή και άλλων φορέων να φτιαχτεί και ένα σύγχρονο Δημαρχείο για την πόλη, το οποίο είναι αναγκαίο. Πρόκειται για μία σειρά έργων που στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν στην Πετρούπολη, προκειμένου η πόλη να μπει σε μία δυναμική τροχιά ανάπτυξης και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών της.”

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος τόνισε: “Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη Αττικής για την επίσκεψη του στην πόλη μας. Βρισκόμαστε σε ένα εμβληματικό έργο, στον πρότυπο, βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό, ένα έργο «κόσμημα» για την Πετρούπολη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη για την αρωγή του στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, που έχει ανάγκη η πόλη μας. Ευχαριστούμε για αυτά που κάνει και για αυτά που θα κάνει στο μέλλον ο Περιφερειάρχης για την Πετρούποληγι΄ αυτόν τον μεγάλο αστικό Δήμο. Η πόλη μας έχει ανάγκη από κρίσιμα έργα προκειμένου να αναπτυχθεί αλλά και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ