Ένταξη του δήμου Πετρούπολης σε χρηματοδοτικά προγράμματα

0

Ο Δήμος Πετρούπολης κατάφερε να ενταχθεί τις προηγούμενες ημέρες σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με σκοπό την απορρόφηση κονδυλίων, και συγκεκριμένα:
– στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmous + KA3, με τίτλο “Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων” (ποσό επιχορήγησης 10.100,00 ευρώ). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Περιφέρεια Αττικής, θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους, μέσα από την υλοποίηση καλλιτεχνικών/εικαστικών δράσεων, να κάνουν πολιτικό διάλογο και να αρθρώσουν πολιτικό λόγο.
– στο πρόγραμμα που αφορά την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο οποίο ενταχθήκαμε για τρίτη συνεχή χρονιά. Η επιχορήγηση η οποία δόθηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανήλθε τελικά στο ύψος των 4.049,89 ευρώ, παρά το γεγονός ότι η αρχική έγκριση από την Περιφέρεια ήταν 14.726,86 ευρώ. Με αυτό το ποσό ο Δήμος μας πρόκειται να καλύψει ένα μέρος από τις αυξημένες ανάγκες εμβολιασμού, στείρωσης, ταυτοποίησης (τσιπαρίσματος) και γενικότερης φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επιπρόσθετα, τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε αίτηση για να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), με διαχειριστική αρχή τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Η πρόταση αφορά τα εξής έργα:
– την ανέγερση βρεφικού σταθμού (με προϋπολογισμό 1.473.483,03 ευρώ),
– τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομων (με προϋπολογισμό 880.000,00 ευρώ) στην οδό Αρχιπελάγους και γύρω από το Ο.Τ. 204, το οποίο περιλαμβάνει το σχολικό συγκρότημα μεταξύ των οδών Θεσσαλίας, Ρήγα Φεραίου, Στερεάς Ελλάδος και Αν. Ρωμυλίας.
– την αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών πολιτισμού (με προϋπολογισμό 1.000.000,00 ευρώ).

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.