«Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο»: Διέπρεψε το ντοκιμαντέρ του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου

0

Το του 1ο βραβείου για την ταινία – ντοκιμαντέρ «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο» στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου είναι ιστορία της πόλης σου», κατέκτησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου.

Στις 23 Οκτωβρίου 2020, στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Παχατουρίδης υποδέχτηκε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θεοδωράκο και τον Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Μπέτση.

Ο ίδιος τόνισε ότιτο 7ο Γυμνάσιο της πόλης, πρώτευσε για δεύτερη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, μαθαίνοντας σε βάθος, φωτίζοντας και γνωστοποιώντας την ιστορία της πόλης στο ευρύ κοινό.

Η ταινία – ντοκιμαντέρ είναι ο καρπός της έρευνας ομάδας μαθητών του 7ου Γυμνασίου, οι οποίοι αποτύπωσαν τη προσπάθεια των πρώτων κατοίκων της συνοικίας της Ανθούπολης να διασώσουν τα σπίτια και τις επαπειλούμενες ζωές τους από την ασύδοτη λειτουργία του παλιού ορυχείου κάρβουνου στην περιοχή. Σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς (Διευθύντρια Παπαμάρκου Μελπομένη, καθηγήτριες Μακρή Ιωάννα και Κακαδιάρη Άννα) δόθηκε το επίσημο λεύκωμα του Δήμου «Περιστέρι: Όψεις της Ιστορίας της πόλης και του Δήμου».

Συμμετείχαν οι μαθητές: ΑΒΡΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΒΛΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΓΑΛΑΝΗ ΗΛΙΑΝΑ, ΓΕΡΟΝΤΗ ΓΙΩΡΓΙΑ, ΖΙΩΑ ΜΕΛΙΝΑ, ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΥΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΥΤΟΥΔΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΕΓΑΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΥΡΝΙΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ, ΠΑΓΚΡΑΚΙΩΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΛΑΤΑΝΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΑΛΑΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.