Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Περιστερίου: Τα 7 έργα που ξεχωρίζουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο περασμένο Δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου.

Το θέμα του τεχνικού προγράμματος παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικιστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Λύκο, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν έπειτα από διεκδικήσεις του Δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Συνολικά τα έργα που εντάσσονται στο τεχνικό πρόγραμμα του ερχόμενου έτους είναι περισσότερα από πενήντα σε διάφορους τομείς και γειτονιές του Περιστερίου.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Λύκου τα πιο σημαντικά είναι τα επτά ακόλουθα:

  • Μεταφορά και εγκατάσταση του Σταθμού Απορριμματοφόρων και ανάπλαση του σημερινού χώρου.
  • Κατασκευή νέου υπερσύγχρονου Θεάτρου στην Ξυλοτεχνία.
  • Κατασκευή Αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή Τσαλαβούτα.
  • Δημιουργία ευρύτερου Άλσους με προσθήκη 170 στρεμμάτων πρασίνου.
  • Απόκτηση όλων των ελεύθερων χωρών που ήταν δεσμευμένοι για τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, πλατειών και αθλητικών χώρων.
  • Κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και πλατείας, έναντι ΟΤΕ.
  • Δημιουργία πράσινων διαδρομών περιπάτου από το Μπουρνάζι έως την Χρυσούπολη και στο Λόφο Αξιωματικών, με αναπλάσεις πεζοδρομίων, πλατειών και πεζοδρόμων.

Όλα τα παραπάνω έργα, τα οποία είχαν εδώ και αρκετούς μήνες γίνει γνωστά από το PeristeriNews.gr, όπως και τα υπόλοιπα πενήντα περίπου έργα θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο χρόνο.

Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί ένας ακόμα βρεφονηπιακός σταθμός, θα προχωρήσει η ανάπλαση των προσφυγικών κατοικιών, θα γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Χωράφας και θα υπάρξουν πολλές αναπλάσεις σε σχολεία και αθλητικούς χώρους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης τόνισε πως το Περιστέρι αποτελεί μια πόλη που διαρκώς εξελίσσεται, σε ένα κόσμο που τρέχει ασταμάτητα και τώρα όλοι μιλούν για την πόλη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ