Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Για 5η συνεχόμενη φορά ορκίστηκε Δήμαρχος Περιστερίου ο Ανδρέας Παχατουρίδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 2019 στο θέατρο “Τέχνη στην Πέτρα” του Άλσους Περιστερίου, η τελετή ορκωμοσίας του Επανεκλεγέντα Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη για 5η συνεχόμενη φορά στο ανώτατο αξίωμα της πόλης, καθώς και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμπολίτες για την ανεπανάληπτη παρουσία τους σ’ αυτήν την ξεχωριστή για την πόλη ημέρα, ιδιαίτερα όλους που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στη δημοκρατική διαδικασία των δημοτικών εκλογών, επισημαίνοντας ότι: «Το 74,2% από το εκλογικό ζύγι της 26ης Μαΐου 2019, προκαλεί για μένα και τους συνεργάτες μου, δόνηση τιμητική σε πανελλήνια κλίμακα. Παράλληλα όμως, προκαλεί ακόμα ισχυρότερη δόνηση βαριάς ευθύνης, χρέους και καθήκοντος. Για όλους εμάς που σήμερα βρισκόμαστε εδώ, έτοιμοι να κοιτάξουμε κατάματα και πάλι  την κάθε Περιστεριώτισσα και τον κάθε Περιστεριώτη. Και να τους φωνάξουμε για μια ακόμη φορά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, πόσο αξιόμαχοι, ενωτικοί και δυνατοί, πάμε όλοι μαζί και πάλι το έργο της καρποφορίας».
Ο κ. Παχατουρίδης στη συνέχεια τόνισε: “Η νέα τετραετία, σηκώνει πανιά για πελάγη που απαιτούν πληρώματα, ικανά, τολμηρά και αποφασισμένα να τα βάλουν, προπαντός με δυσκολίες και φουρτούνες. Το Περιστέρι, σε κάθε μελλοντικό καιρό, πρέπει φιλόδοξα να συνεχίζει να πλοηγείται, να επιπλέει και να προπορεύεται. Στο τιμόνι του αυτό, η υποχρέωση, η ευθύνη και η σημερινή ανανεωμένη δέσμευση, είναι όλη δική μας”.


Στην ορκωμοσία παρέστη ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, που τον αποκάλεσε «το αστέρι» της τοπικής αυτοδιοίκησης και ότι αποτελεί πρότυπο για τους νέους που θέλουν ασχοληθούν με τα κοινά.
Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης που έδωσε τις δικές ευχές σε όλους τους αιρετούς για μια δημιουργική θητεία, σημειώνοντας ότι στους λίγους μήνες που βρίσκεται στην πόλη διαπίστωσε το μεγάλο έργο που υλοποιείται από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη που αποβλέπει στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.
Το “παρών” έδωσαν οι Βουλευτές Χ. Καφαντάρη και Ν. Γιαννακοπούλου, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης του Περιστερίου και Δήμων της Δυτικής Αθήνας.
Τη μοναδική βραδιά επένδυσε καλλιτεχνικά με την υπέροχη φωνή της, η ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού μαζί με τους εξαίρετους μουσικούς Θεολόγο Μιχελή, Μάρκο Κότσια και Θεόδωρο Κουέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ