Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Α. Παχατουρίδης: Η απογραφή στο Περιστέρι σημαίνει βελτίωση της ποιότητας ζωής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το δικό του μήνυμα για την απογραφή 2021 στέλνει στους Περιστεριώτες ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου τονίζει την αναγκαιότητα απογραφής των πολιτών στο Περιστέρι προκειμένου να βελτιωθεί μελλοντικά και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων της πόλης.

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Άνθρωποι της καρδιάς και της καθημερινής μου σκέψης, η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ξεκινά!

Μια φορά στα 10 χρόνια διεξάγεται η απογραφή με σκοπό να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε και ποιες είναι οι κοινωνικές συνθήκες που ζούμε στην χώρα μας και ειδικότερα, στις πόλεις μας και με βάση αυτά τα στοιχεία να καθορίσουμε το σχεδιασμό μας για τα επόμενα χρόνια.

Από την απογραφή του πληθυσμού όμως καθορίζεται και το ύψος της χρηματοδότησης της πόλης μας, από την Πολιτεία.

Σήμερα, βάζουμε κάθε βράδυ στο Περιστέρι για ύπνο περισσότερες από 400.000 ψυχές και όμως χρηματοδοτούμαστε από την Πολιτεία, μόνο για τις 130.000.

Η απογραφή, λοιπόν, στην πόλη που μένουμε, που ξυπνάμε και που κοιμόμαστε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, που καταναλώνουμε και χρησιμοποιούμε τις υποδομές της σημαίνει αμέσως μεγαλύτερες δυνατότητες για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Σημαίνει, περισσότερο πράσινο, περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές, περισσότερο Πολιτισμό και Αθλητικούς χώρους, δρόμους και πεζοδρόμια!

Συνεργαστείτε λοιπόν με τους απογραφείς της Στατιστικής Υπηρεσίας, απογραφείτε στο Δήμο Περιστερίου, ανεξαρτήτως που ψηφίζετε, και δώστε δύναμη στην γειτονιά που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά!

Άλλωστε τώρα όλοι μιλούν για την πόλη μας!»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ