Όσα έγιναν στη συνάντηση του Γ. Λαγουδάκη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου

0

Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ καιΔήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Περάματος έθεσε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως την ανάγκη άμεσης πρόσληψης υπαλλήλων για τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας, ενώ συζήτησαν πλήθος θεμάτων που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την τοπική ανάπτυξη.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και τον ενημέρωσε για μία σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Επιπλέον, το επόμενο διάστημα δρομολογείται συνεργασία των δύο Δήμων σε τομείς που σχετίζονται με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με γνώμονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, καθώς ύψιστη προτεραιότητα για όλους αποτελεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα προμηθεύσει επαρκή ποσότητα μασκών για το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων του Δήμου.
Επιπλέον, με αφορμή τη συζήτηση για τον καταστατικό χάρτη των αιρετών, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στην επιτακτική ανάγκη επιπρόσθετων τροποποιήσεων του Ν. 4412/2016, ώστε να διασφαλίζεται αφενός μεν η διαφάνεια κατά τη διαδικασία εκτέλεσης των έργων, αλλά την ίδια στιγμή να υπάρχει ευελιξία και ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.