Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Συνέντευξη του Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την διαχείριση των απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης παραχώρησε συνέντευξη στις 11-5-2020 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94 FM» σχετικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη μίας αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων επί τη βάσει της αρχής της εγγύτητας, όπως εξάλλου αποφασίστηκε από τους Δημάρχους του ευρύτερου Πειραιά κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία (2014-19).

Η πρόταση των Δήμων του ευρύτερου Πειραιά ήταν η δημιουργία μίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), ώστε να αναλάβει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά τη διαχείριση που της αναλογεί, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση το σύνολο των Αντιπεριφερειών της Αττικής να ορίσουν αντίστοιχους χώρους.

Ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός της Περιφέρεια Αττικής έχει βάλει στο στόχαστρο το Σχιστό ως την «πίσω αυλή της Αττικής» προσθέτοντας νέες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο ΣΜΑ, ούτε στον οικιστικό ιστό της πόλης του Περάματος, ούτε στο Σχιστό. Εξάλλου, στο Σχιστό υπάρχει ήδη Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εξυπηρετεί 18 Δήμους, συνεπώς θα ήταν εντελώς παράλογη μία τέτοια σκέψη.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως σχεδιάζει να μεταφέρει εντός 5ετίας την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περάματος στο Σχιστό, στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του Δήμου, ώστε να μην βρίσκεται στον οικιστικό ιστό του Δήμου Περάματος, αλλά και να μην γειτνιάζει με τον οικιστικό ιστό κάποιου άλλου Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ