Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Ο Δήμος Περάματος στηρίζει την κινητοποίηση των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Περάματος στηρίζει τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 11/6/2020 στις 8:00 π.μ., στην πύλη της πόλης.

Οι φορείς εκφράζουν την αντίθεσή τους για την πρόθεση της COSCO SHIPPING LTD να δημιουργήσει ναυπηγείο στη Ζώνη του Περάματος.

Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, ενώ θα επέλθει περαιτέρω φτωχοποίηση των κοινωνιών του ευρύτερου Πειραιά.

Είναι σημαντικό στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευής να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική και έργα υποδομής, ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιώτης επενδυτής οφείλει να σεβαστεί τη σύμβαση παραχώρησης (Ν. 4404/2016) και να μην επιχειρεί την απόκτηση άδειας νέου ναυπηγείου.

Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Περάματος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 28/1/2020, στο Δημαρχείο της πόλης, ενημέρωση-συζήτηση των παραγωγικών φορέων, μετά από κάλεσμα του Δημάρχου κ. Γιάννη Λαγουδάκη.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι της Ναυπηγοεπισκευής συμφώνησαν στις τοποθετήσεις τους στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου δράσης απέναντι στην αποικιοκρατική αντίληψη του ιδιώτη επενδυτή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Περάματος διαχρονικά προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να ζουν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον, ενώ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία, όπως την αυριανή κινητοποίηση των φορέων της Ναυπηγοεπισκευής,  που προασπίζει την εύρυθμη λειτουργία της ΝΕΖ, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτήν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ