Η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Περάματος στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου τον Φεβρουάριο 2020 υλοποίησε κύκλο τριών θεματικών συναντήσεων με τίτλο «Πέραμα – Οι γονείς εκπαιδεύονται».
Υπεύθυνη ήταν η Μυρσίνη Πυκνή, Κοινωνιολόγος, MSc Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Σύμβουλος Οικογένειας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Στόχος ήταν ο δημιουργικός διάλογος με γονείς που νοιάζονται, που θέλουν να είναι ενημερωμένοι, που αγωνιούν και θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους προκειμένου να μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:
- Το πορτρέτο της Οικογένειας! Προσδιορίζοντας τις ανάγκες μας, οριοθετώντας τους ρόλους μας ως γονείς! (7 Φεβρουαρίου)
- Αποτελεσματική επικοινωνία: Σ΄ακούω…μ’ακούς; Δημιουργώντας σχέσεις λειτουργικές μεταξύ μας! (14 Φεβρουαρίου)
- Όταν τα συναισθήματα εκφράζονται … οι σχέσεις μας βελτιώνονται! Ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης. (21 Φεβρουαρίου)