Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Περάματος τις επόμενες 14 ημέρες

0

Ακολουθώντας τις αποφάσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον κορωνοϊό, ο Δήμος Περάματος προχωρά σε μια σειρά νέων επικαιροποιημένων μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο:

  • Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των υπηρεσιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περάματος που εξυπηρετούν το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.
  • Αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Εσόδων και ΤΑΠ, που εξυπηρετούν το κοινό. Η αναστολή της λειτουργίας δεν θα έχει καμία επίπτωση, οικονομική ή άλλη, στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.
  • Οι πολίτες μπορούν να συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήσεις για διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους σύμφωνα με το Νόμο Ν4647/2019, μέχρι τις 30/06/2020 και μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.
  • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο site του Δήμου Περάματος, [email protected] και να επισυνάπτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εν συνεχεία η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα επεξεργάζεται την αίτηση και θα ενημερώνει τον αιτούμενο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να επισκεφτούν τις υπηρεσίες του Δήμου ούτε για την κατάθεση της αίτησης ούτε για την παραλαβή του πιστοποιητικού.
  • Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου Περάματος (Δημοτικό Συμβούλιο,  Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)  θα λαμβάνουν αποφάσεις δια περιφοράς, από την Τρίτη 17 Μαρτίου και για 14 ημέρες.
  • Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες 14 ημέρες στο Δημαρχείο θα γίνουν με την παρουσία ως και 10 ατόμων στην διάρκεια της τελετής και θα πραγματοποιούνται στο ανοιχτό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
  • Τοποθετούνται γυάλινα προστατευτικά γκισέ για την ασφαλή επαφή των εργαζομένων με το κοινό.
  • Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της με ενισχυμένα μέτρα υγιεινής για την προστασία των δικαιούχων αλλά και των εργαζόμενων.
  • Το ΚΕΠ θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή κατά τις ώρες 7:30-14:30 αποκλειστικά και μόνο για επείγουσες υποθέσεις και με μέγιστο αριθμό 2 ενδιαφερομένων εντός του καταστήματος.
  • Από τη Δευτέρα 15-3-2020 θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο στο Δήμο, όπου οι δημότες στα τηλέφωνα 2132037260 και 2132037261 θα λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με θέματα λειτουργίας του Δήμου, ενώ ήδη στην ιστοσελίδα του Δήμου Περάματος λειτουργεί ξεχωριστή ανάρτηση στο banner (πλαίσιο) για τη Δημόσια Υγεία, με διαρκή ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς και με τις σχετικές ανακοινώσεις τόσο του Δήμου Περάματος όσο και των αρμόδιων φορέων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.perama.gr/category/%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.